Doğu'da zorlu mesai sürüyor

Doğu'da zorlu mesai sürüyor
Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi besicilere zorluklar çıkarıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi besiciler için zorluklar çıkarmaya devam ediyor.

Kış sezonunu başlayan besiciler koyun sürülerini ağıllarda beslemeye sürüyor. Ağıl önlerinde bulunan karla kaplı araziye ot, saman bırakan besiciler günde 3 öğün hayvanlarını beslemeye devam ediyorlar. Soğuk havayla birlikte zamansız dünyaya gelen kuzuların sağlıklı dünyaya gelmeleri için geceleri ağılları sıcak tutarak zaman zaman nöbette duruyorlar.

aw100632-02.jpgKarla birlikte kış sezonunun başladığını belirten besici, “Geçimimizi besicilik yaparak sağlıyoruz. Yaz aylarında yaylalarda kışın gelmesiyle birlikte koyunlarımıza ağıllarda bakıyoruz. Bu şekilde kışı da çıkaracağız” diye konuştu.

Yazın yaylalarda otlattıkları hayvanlarına kış boyunca ağıllarda bakan besiciler, gün içerisinde çıkardıkları hayvanlarına kar üzerinde yemliyorlar. Otları, ezdikleri karın üzerine seren çiftçiler, ağılda beklettikleri hayvanlarını bu alana getirerek gün boyunca besliyorlar. Besiciler, akşam saatlerinde koyunlarını yeniden ağıla giriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.