Doğu Ekspresi fiyatlarına dev zam 'En ucuz biletin fiyatı bile cep yakıyor'

Doğu Ekspresi fiyatlarına dev zam 'En ucuz biletin fiyatı bile cep yakıyor'
Artan enflasyon, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle her bir kalem peş peşe zamlanırken, bu seferki zam haberi de Doğu Ekspresi'nden geldi. Gelen bu zam haberleri sosyal medya gündemine bomba gibi düştü.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının yükselmesine ve gidiş-dönüş tarifesinin 25 bin liraya ulaşmasına yönelik tepkisini, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karaurgan durağında köylülerle birlikte dile getirdi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ FİYATI 25 BİN LİRA OLDU

Karaurgan'da yapılan açıklamada Akgün Alp, "İnsanlar artık Doğu Ekspresi ile Kars’a gelmeye başladı. Kars'ta kalkınma ve turizm artışı gözlemleniyor, esnafımız satışlarında canlanma yaşıyor. Ancak ne yazık ki, Ulaştırma Bakanlığı bu olumlu gidişatı tersine çevirdi. Gidiş-dönüş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık öğrencilerimiz, yaşlılarımız ve emeklilerimiz Doğu Ekspresi'nin sunduğu bu keyifli yolculuktan uzak kaldılar. Bu nedenle Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının mutlaka daha erişilebilir bir seviyeye çekilmesini talep ediyoruz. Ayrıca Karaurgan için biletlerin tren içinden satın alınabilmesi gerektiğini de vurgulamak istiyoruz" dedi.

sosyal-medyaya-damga-vuran-ankara-kars-arasi-dogu-10366787-6485-amp.jpg

ERZURUM-KARS ARASI ULAŞIM KESİNTİYE UĞRADI

Akgün Alp, yetkililere seslenerek, "Karaurgan halkı için trenle ulaşım maalesef kesintiye uğradı. Çünkü artık içeriden bilet alınamıyor, yalnızca internet üzerinden mümkün. Ancak buralarda ciddi bir internet erişim sorunu var. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internet kullanımı oldukça zor. Bunun yanı sıra, internete erişebilenlerin bile kartla ödeme şansı bulunmuyor. Bu sebeplerle tren biletleri alınamıyor ve Erzurum-Kars arası ulaşım kesintiye uğruyor" diye belirtti.

3fbaac-617bc0c71d054ab8867a1c67b29c14a2mv2.jpeg

DOĞU EKSPRES BİLET FİYATLARI AVRUPA SEVİYESİNE ULAŞTI !

Ayrıca Alp, şunları ekledi: "Sadece Karaurgan değil, tüm Kars'ın ortak bir sorunu var. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının Avrupa seviyesine yükselmiş olması bizi endişelendiriyor. İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars’a gelmeye başladı. Kars'ta bir canlanma ve turizm artışı gözlemleniyor, esnafımız satışlarında iyileşme görüyor. Ancak Ulaştırma Bakanlığı, bu olumlu gidişatı maalesef bozdu. Gidiş-dönüş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık öğrencilerimiz, yaşlılarımız ve emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının eski erişilebilir seviyelere çekilmesini, Karaurgan için ise bilet satışlarının tren içinden yapılmasını talep ediyoruz."

kars-dogu-ekspresi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.