Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sıla Topbaş

Sıla Topbaş

MUNSAP

Doğru açıyı yakalamak için seçiminizi yapın...

Ağustosun son günlerindeyiz. Bu da demektir ki yaz bitti. Eh yaz bitince peşinden sonbahar gelir. Yazın sıcak günleri ve deniz keyfini kalıcı kılmak isteyenlerin fotoğraf makinelerine olan ilgisi giderek artmaya başladı. Tabii ki bu ilgi sadece yaz ayları için değil. Sonbaharın o keyifli günleri, dökülen yaprakların kimine hüzün veren kimini romantizmin doruğuna çıkaran görüntüsü de ayrı bir keyif olsa gerek. Ardından gelen kış ve kar manzaralarını da unutmamak gerek...

İşte bu kalıcılığı sağlamak için de iyi bir fotoğraf makinesi ve onu kullanacak bilgiye gereksinim var. Ancak, teknolojinin hızla gelişmesi ve birçok marka çeşidinin olması tüketicilerin doğru ürünle buluşmasını zorlaştırıyor. Günümüzde hızla gelişen teknolojik gelişmelerle kalite ve çözünürlük açısından büyük performansa ulaşan fotoğraf makineleri, keyifli anlarını ve gördüğü güzellikleri kaydetmek isteyenlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Ancak birçok markanın bulunması ve çeşitli ürünlerin piyasa çıkmasıyla tüketicilerin doğru ürünle buluşmasını giderek zorlaştırdı. Temel fotoğraf bilgilerini öğrenmek ve kullanmak için uygun olan fotoğraf makineleri, rahat kullanım imkânı sağlıyor. Bu konuda bize doğru yolu önerecek söz sahibi birine ihtiyaç var. İşte fotoğraf makinesi seçerken göz önünde bulundurulması gereken noktalara dikkat çeken İstanbul Bilişim Genel Müdürü Levent Menteşe, kullanıcılara şu tavsiyelerde bulunuyor.

Fotoğraf makinesiyle ne çekmek istediğinizi belirleyin: Öncelikle fotoğraf makinesini hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Eğer profesyonel çekim yapmak istiyorsanız, profesyonel özelliklere sahip fotoğraf makinelerine bakmanız gerekir. Eğer teknik ve sanatsal bir beklenti olmadan fotoğraf çekmek istiyorsanız, daha pratik ve kolay kullanımlı makineler tercih edilebilir.

Yüksek çözünürlükle fotoğrafların kalitesini artırın: Fotoğraf makinesi seçerken, en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri fotoğraf makinesinin optik çözünürlüğüdür. Fotoğrafların kaliteli ve net olması için yüksek çözünürlükte fotoğraf makinelerinin tercih edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda makinelerin çözünürlüğünün yüksek olması, fotoğrafları yakınlaştırırken görüntü kalitesinin düşmesini de engelliyor.

Lens deyip geçmeyin: Lens seçimi çekilen fotoğrafın kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Fotoğraf çekme amacına uygun olan lensin seçilmesi gerekiyor. Küçük nesneleri yakından ve büyük boyutlu çekmek için makro lensler, mekân ve dar alan çekimleri için geniş açı lensler, uzak çekimler için ise tele lensler tercih edilebilir.

Doğru açıyı yakalamak için objektif seçimine dikkat edin: Fotoğraf makinesi seçimi yaparken objektifin ışık geçirme miktarına dikkat edilmelidir. En fazla ışık geçiren ve odak noktasına düşüren objektif en kalitelisidir. Objektifin çapı genişledikçe, ışık geçirme oranı artış gösteriyor ve daha geniş açılı fotoğraf çekme imkânı sağlıyor. Aynı zamanda objektifinizin görüşü mümkün olduğunca geniş bir açıyı kapsasın istiyorsanız; geniş açılı bir objektif, insan gözüne benzer bir açı elde etmek istiyorsanız; normal açılı bir objektif, önünüzde uzanan görüntünün belli bir yerini kadraja almak veya uzaktaki nesneleri büyüterek çekmek istiyorsanız ise, tele objektifli fotoğraf makineleri tercih etmeniz gerekir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları