Doğal gaz yardımı başvuruları başlıyor! Nasıl yapılır?

Doğal gaz yardımı başvuruları başlıyor! Nasıl yapılır?
Doğalgaz fatura yardımı ne kadar oldu, arttı mı? Destekler arasında doğalgaz fatura yardımı da eklendi ve beklenen başvuru tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki, doğalgaz fatura desteği başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilecek?

Doğal gaz yardımı başvuruları başlıyor!

Doğalgaz desteği başvuru ekranı gündemde. Bakan Yanık, e-devlet üzerinden başvuruları alınacak doğalgaz fatura yardımının 450 ila 1150 TL arasında olacağını belirtmişti. Başvurular şubat ayında alınacak. Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek?

Desteğin başvurularının şubat ayında alınacağı ve ödemelerin de mart ayı içerisinde gerçekleşeceği Bakan Derya Yanık tarafından belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların tarihini duyurdu. Doğalgaz desteği başvurusu cuma günü başlıyor. Doğalgaz tüketim desteği hazırlıkları tamamlandı. 4 milyon hane için yılda 2 defa ödenecek destek, 450-1150 TL arasında değişecek.

Destek kapsamında, kronik ve yaşam destek cihazına bağlı olan hastaların yer aldığı hanelere yüzde 5 ilave olacak. Erdoğan, ''Küçük esnafı koyuracak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil, konut tarifesinden sayılacaktır.4 milyon hane için doğal gaz desteği sağlayacağız. Bu destek için başvurular 81 ilimizin tamamında cuma günü başlayacaktır. Elektrik desteğinde de kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.'' dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz fatura yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. E-devlet kaydı olmayanlar ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve sosyal hizmet merkezleri aracılığı ile başvuruyu gerçekleştirebilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yardım kapsamında yıllık 450 lira ile 1150 lira arası destek sağlanacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.