Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ahmet Burak Kabaklı

Ahmet Burak Kabaklı

GÜN IŞIĞINDA

Disney Plus’a tepkiler çığ gibi…

Sevgili okurlarım, son iki haftadır ülke ve hatta dünya gündemine oturan son derece terbiyesizce bir karara imza atmış olan Disney Plus’a tepkiler devam ediyor.

Kıymetli okurlarım, geçen yıl Türk izleyicinin karşısına çıkan ve Atatürk'ü anlatacak bir dizinin müjdesini verdikten sonra çark eden Disney Plus'a (Disney+) tepkiler çığ gibi büyüyor... Siyasetçiler, sanatçılar ve halk Disney+'a tepki gösterirken, Ermeni lobisi de Amerikan medyasına konuşarak tahrik etmeyi sürdürdü.

Geçen yıl sosyal medya üzerinden Atatürk ile ilgili bir dizinin yayınlanacağını ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer alacağını açıklayan Disney+, bir süredir kulislerde dolaşan “Dizi küresel pazarda yayınlanmayacak, sadece platformdaki Türk izleyiciler izleyebilecek” iddiasını adeta eline yüzüne bulaştırdı.

Platform, dizinin iki film olarak televizyonlarda ve Türkiye’deki sinemalarda yayınlanacağını açıkladı. Fox kanalında yayınlanacak “yeni filmin” ilk bölümünün 29 Ekim’de TV’de yayınlanacağı, 3 Kasım ve 22 Aralık’ta da ikinci filmin yayınlanacağı açıklandı. 2024 yılının yaz ayında ise her iki filmin de yeniden televizyonlarda yayınlanacağı duyuruldu. Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in yer aldığı dizi ile ilgili Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner de kafaları karıştıran bir açıklama yaptı.

Soner şirketin içerik stratejisinin değiştiğini söylerken bunun gerekçesinin bahsedildiği gibi Ermeni lobisinin baskısı olup olmadığını ise söylemedi.

Soner, “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk'ün ilk TV özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk'ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız” dedi.

Dizi bütün dünyada aynı anda Disney+ platformunda yayınlanırsa milyarlarca potansiyel izleyicinin izlemesinin önü kapatılırken dizinin yapımcısı Saner Ayar ise dikkat çekici bir iddiada bulundu;

Gerekçe Türkiye’de daha çok

izleyiciye ulaşmakmış!

Ayar, uluslararası kamuoyunun izlemesinin engellendiği dizinin bu şekilde 85 milyon nüfuslu Türkiye’de parça parça yayınlanmasının daha çok izleyici çekeceğini söyledi. Eğer altyazı ve dublaj seçenekleriyle yayınlansaydı, Atatürk’ü daha çok kişi izleyebilirdi. Zira Disney+’ın resmî rakamlarına göre dünya çapında 161 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Her abonenin 4 profil açtığı düşünülürse bu rakamın daha da yüksek olması bekleniyor.

Ayar, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ‘Atatürk’ü Ekim ayından itibaren TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve TV'nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız” demiş. Sevgili okurlar kim ne derse desin, yapılan açıkça Türk halkına terbiyesizliktir, sizleri buradan duyarlı olmaya ve üyeliğiniz varsa bu platformun üyeliğinden çekilmeye davet ediyorum.

Kalın sağlıcakla….

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları