Dışarı çıkmadan önce iki kez düşünün! Şiddetli sağanak yağış yolda

Dışarı çıkmadan önce iki kez düşünün! Şiddetli sağanak yağış yolda
Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli sağanak yağış konusunda vatandaşları hem sarı hem de turuncu kodla uyardı. Sağanak yağış pek çok ili etkisi altına alacak.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre düşen hava sıcaklıkları şiddetli sağanak yağışları da beraberinde getirecek. Tahminler ışığında 8 il sarı kodlu uyarı alırken, 5 ile turuncu kodlu uyarı verildi. Bu iller, dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

BAZI BÖLGELERDE HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, batı kesimlerde düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. Bu düşüşün 3 ila 5 derece arasında seyredeceği öngörülürken iç kesimler ve kuzey kesimlerde artacağı tahmini söz konusu. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmiyor.

YAĞIŞ MARMARA VE EGE BÖLGELERİNİ ETKİSİ ALTINA ALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son gelişmelere ve tahminlere göre; yurt genelini etkisi altına alacak yağışların dışında yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu olması beklenirken, Bilecik ve Sakarya hariç olmak üzere Marmara, Ege kıyı kesimleri, Antalya ve Manisa çevresi sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgeler parçalı bulutlu olacak.

8 İLE SARI KOD 5 İLE TURUNCU KOD UYARISI GELDİ

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre Bilecik, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne sarı kodla uyarıldı.

Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın turuncu kod uyarısı aldı. Vatandaşlar, yer yer çok şiddetli geçecek yağışlar sebebiyle tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Turuncu kod uyarısı, sıklıkla görülmeyen, hasar ve kayıpların oluşumunun görülebildiği ve aşırı tedbir gerektiren durumları ifade ediyor.

yagis.jpg

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ'da akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel oldu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Yağışın başlangıç saati olarak 11.11.2023 13.00, bitiş vaktinin de 11.11.2023 23.50 olarak tahmin edildiği ifade edildi.

AKOM DA UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de bugün öğlen saatlerinden itibaren kentte fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu.

AKOM, açıklamasında şunları kaydetti: “İstanbulluların dikkatine! AKOM verisine göre il genelinde cumartesi öğlen saatlerinden sonra lodos fırtınasının yaşanması ve beraberinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olması beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 ile iletişime geçiniz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.