Devrim Zelyut yatırımcıları uyardı: Başımız belaya girecek

Devrim Zelyut yatırımcıları uyardı: Başımız belaya girecek
Evren Devrim Zelyut, dolardaki kıyamet senaryosunu açıkladı.

Uzman isim Evren Devrim Zelyut, dolardaki kıyamet senaryosunu açıklayarak o seviyeyi işaret etti.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Onlardan biri TL karşısında dolar oldu. 32,5 seviyesine gelerek rekor kıran doların, geleceği ise merak konusu oldu.

İRAN İSRAİL GERİLİMİNİN DOLARA ETKİSİ

Yatay bir grafikte yükselişini sürdüren dolar, yatırımcıların dikkatini çekiyor. 2023 yılında 19 TL civarında olan doların, 1 yılda 32,5 seviyesine gelmesi ise merak uyandırdı. İran ve İsrail gerilimi ufak bir düşüş yaşatsa da dolar toparlanmayı bildi. Son olarak dolar, 32,55 seviyesine kadar çıktı.

dolar-9.jpg

ZELYUT: DAHA YUKARI BİR NOKTAYA GİDERİZ

Ünlü ekonomistler ise dolar üzerinden kehanetlerini açıklamaya başladı. Uzman isim Evren Devrim Zelyut, doların kritik bir seviyede olduğunu söylerken, ’32,70 ve 33,70’ arasını işaret etti. Zelyut, “32,70 ve 33,70 arası önemli bir seviyedir. Burayı çok hızlı bir şekilde aşarsa bizim başımız kurla belaya girer. Yıl sonu tahminlerimiz 42 ve 43 lirada gidiyor. Ama bir kırılma olursa yukarı doğru hızla ilerler ve bu tahmini tutturma olasılığımız düşer. Daha yukarılarda bir noktaya gideriz” dedi.

112086606-dolartl.jpg

1 DOLAR ALIŞ FİYATI NE DURUMDA?

Amerikan Doları güncel satış fiyatı anlık olarak 32,5542 TL, Amerikan Doları alış fiyatı ise 32,5479 TL üzerinde işlemlerini sürdürüyor. Bu veriler ışığında 1 Amerikan Doları fiyatı 32,5510 TL'ye karşılık geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.