Devletten aylık 2625 TL destek ödemesi 

Devletten aylık 2625 TL destek ödemesi 
Türkiye’de milyonlarca vatandaşın faydalandığı devlet desteği ödemelerine başvuru yapanlara daylık 2625 TL daha yardım ödemesi duyuruldu. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

Devletten aylık 2625 TL destek ödemesi 

Düşük gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların devlet yardımı araştırmaları devam ederken yeni bir yardım kalemi daha açıklandı. Bu ödemeler, yaşlı vatandaşlara ve onlara Bakanlara veriliyor. Aylık 2625 TL devlet desteği ödemesi başvuruya göre bağlanıyor. Başvurular T.C. kimlik no ile yapılıyor ister şahsen ister e-devlet üzerinden online başvuru yapabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacı olan ve ekonomik alanda hayatını devam ettiremeyen 65 yaş üstü vatandaşlara devlet tarafından 65 yaş aylığı veriliyor. Bunun yanında yaşlı vatandaşlara bakan ailelerine de 1797 TL evde bakım parası ödeniyor. Toplamda 2625 TL'yi bulan bu ödemeler aylık olarak düzenli yapılıyor. Ödemeler için başvuru şartı aranırken, başvuru için sadece TC kimlik kartı yetiyor. 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR, KİMLER ALABİLİR?

65 yaş üstü yardıma muhtaç vatandaşlara devlet tarafından her ay 65 yaş aylığı veriliyor. 65 yaş aylığı almak için başvuru yapan kişinin herhangi bir gelirinin bulunmaması gerekiyor. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. 2021 yılında 65 yaş aylığı 828,21 TL olarak ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR, KİMLER ALABİLİR?

Devletin yaşlı kişilere Bakanı ailelerine verdiği diğer bir ödeme ise evde bakım aylığı. Ancak bu maaş yaşlı kişilere değil ona bakan ailesine ödeniyor. Evde bakım maaşı 2021 yılında bin 797 Türk Lirası olarak hesapları yatıyor. Evde bakım maaşı alabilmek için hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin 1705 Türk lirasının altında olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden Yapılan bu ödemeleri için e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz.

YILDA İKİ KEZ ZAM GELİYOR

Evde bakım maaşı ve yaşlılık aylığı yılda 2 defa zamlanıyor. Temmuz ayında açıklanan yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda zamlanan Maaşlar Ocak ayında yeniden zam alacak. Sosyal yardım ödemeleri, 2022 yılında değişecek.

HANGİ ŞARTLARDA KESİLİYOR?

65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı bazı durumlarda kesilebiliyor. Maaş alan kişinin vefat etmesi, maddi durumunun düzelmesi, devlet tarafından koruma ve bakım altına alınması gibi nedenler sosyal destek ödemelerinin kesilmesine neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.