Devlet o şartı taşıyanlara 8 bin TL para ödeyecek

Devlet o şartı taşıyanlara 8 bin TL para ödeyecek
Devlet yeni yılla birlikte o şartı taşıyan vatandaşlara 8 bin 48 TL ödeme yapacak.

Milyonlarca çalışan 2024’te yapılacak asgari ücret zammına odaklandı. Yeni yıl zammını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık’ta ilk toplantıyı gerçekleştirecek.

Asgari ücrete yapılacak zamla birlikte birçok kalemde artış yaşanacak. Yeni yıl zam aynı zamanda 65 yaş aylığını, GSS primini, isteğe bağlı sigorta primlerini, engelli aylıklarını, işsizlik maaşını ve birçok ödenek ile sosyal yardımın da artışını belirleyecek.

650x344-issizlik-maasi-nasil-alinir-iste-maasi-basvuru-sartlari-belgeleri-k1-1601387956725.webp

Çalışmayan vatandaşlara devlet yeni asgari ücret rakamına göre işsizlik maaşını güncelleyecek. Milliyet’te yer alan habere göre Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, işsizlik maaşının artacağını söyledi. Kurtuluşa göre yeni yılda yüzde 40 ila 80 arasında bir artış yaşanacak.

İşsizlik maaşlarının da artmasının mecburi olduğunu vurgulayan Ahmet Kurtuluş, “İşsizlik maaşı asgari ücrete oranla belirlenir. Bu durumda yüzde 40 altında ve yüzde 80’in üstünde olamaz. Tabanı 5 bin 365, tavanı ise 10 bin 731 TL olan ödenek zammın ardından taban 8 bin 48 TL olarak, tavan ise 16 bin 97 TL olarak belirlenecek” ifadelerine yer verdi.

Bu durumda devlet çalışmayan vatandaşlara en az 8 bin 48 TL ödeme yapacak.

58c65dd867b0a92f106d49d1.webp

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR?

İşsizlik ödeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle dikkat etmesi gereken 30 günlük bir süreç mevcut. İŞKUR’a iş feshinden sonraki 30 gün içinde müracaat edilmesi gerekmektedir. Şahsen İŞKUR’a başvuru yaparak veya internet adresinden müracaat ederek işlem yapılabilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.