Dev şirketten kapanma kararı

Dev şirketten kapanma kararı
Kripto saklama ve ödeme şirketi Unbanked , kapanan kripto şirketlerinin son halkası oldu. Unbanked , ABD’deki kripto için zorlu düzenleyici ortamı sorumlu tuttu. Şirket, kullanıcılarına fonlarını çekmeleri için çağrı yaptı.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Unbanked , ABD’de kripto için zorlu düzenleyici ortamdan kaynaklı kapanma kararı verdi. Şirketin kurucuları Ian Kane ve Daniel Gouldman, ilk açıldığında şirketi ABD ‘de kurmanın ‘uzun vadeli akıllıca bir oyun olacağına’ inandıklarını söyledi. Yöneticiler, düzenleyicilerle ilişki kurmanın ve zorlu süreçler takip etmenin şirketi öne çıkacağını düşündüklerini ifade etti. Buna rağmen şirket kurucuları, kararın çok fazla zaman ve aşırı maliyete yol açtığını belirtti.

Şirket, açılışından beş yıl sonra kapanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD’li düzenleyicilerin şirketlerin kripto varlıklarını desteklemesini engellemeye çalıştığı kaydedildi. Unbanked ‘ın bir süre önce ödeme devi Mastercard ile bir anlaşma yaptı. Şirket, büyük şirketlerle yaptığı iş birliklerine rağmen operasyonlarını durdurma kararı verdi. Şirketin 5 milyon dolarlık fon beklediği ancak bunun hala gerçekleşmediği de belirtildi. Unbanked, yaklaşık üç hafta önce 20 milyon dolarlık değerleme üzerinden 5 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket yetkilileri, operasyonları durdurma kararı olarak ABD’de zorlu düzenleyici ortamı gösterdi.

Son dönemlerde birçok kripto şirketi kepenk indirmeye başladı. Bu şirketler arasında Hotbit , BottlePay, Teressa ve Bittrex yer aldı. Digital Currency Group ise ana aracılık TradeBlock’u kapatacağını duyurdu. Şirketlerin kapanma kararlarında kripto kışı ve düzenleme baskıları neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.