Depremzedeler yeni güne çadırda uyandı

Depremzedeler yeni güne çadırda uyandı
Dün yaşanan depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar çadırlara yerleştirildi. Depremden etkilenen vatandaşlar gözlerini bu sabah çadırlarında açtı. Depremin korkusunu  hala yaşadıklarını söyleyen depremzedeler, gece uyuyamadıklarını söyledi.

İHA''nın haberine göre; Sabah 04.08 sularında Düzce''nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Birçok çevre ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlar için çadırlar kuruldu. Çadırlara yerleştirilen vatandaşlar bu sabah gözlerini evlerinde değil, çadırlarında açtı. Çadırda uyusalar da depremden yine de korktuklarını dile getiren vatandaşlar gece uyuyamadıklarını belirttiler.

"GECE HİÇ UYUYAMADIK" 

Evi zarar gördüğü için çadırlara yerleştirilenlerden biri de Armağancı ailesiydi.  Kerim Armağancı şöyle konuştu: Yardım yapılacağını duyduk, onun için bekliyoruz. 6 kişilik bir aileyiz, hepimiz çadırda uyuduk. 4, 12, 14 yaşlarında çocuklarım var. Hepimizin sağlıklıyız. Gece hiç uyuyamadık. Battaniyemiz vardı ancak soğuktu. Çadırda kalmak zor.

"İKİ GÜNDÜR UYUMADAN SABAHLIYORUZ"

Depremzedeler için kolay bir gece olmadı. Zor bir gece geçirdiklerini ifade eden Fatma Kayalar: Gece çok zordu ve çok soğuktu. Battaniye olduğu halde çok üşüdük. Zaten deprem korkusu bize yetti, çok sarsıldık. Çocuklara bir şey olur kokusuyla eve giremedik. İki gündür uyumadan sabahlıyoruz. En azından çadırda gönül rahatlığıyla uzandık. Duvarlarımız çatladı, eşyalarımız paramparça oldu. Gidenlere üzülmüyorum ama o korku bize yetti. Deprem 17 saniyeydi ama bize daha uzun geldi. Çocuklarım odada çığlık çığlığa kaldı, zar zor onları evden çıkardım. Dün gece çocuklarımı kucağıma aldığım halde uyuyamadılar dedi.

"ELEKTRİKLER KESİLİNCE BAŞIMI DUVARA VURDUM"

Metin Arslan''da gözünü çadırda açan vatandaşlardandı. Depremden sonra geceyi dışarıda geçirdiğini söyleyen Arslan, artçı sarsıntı olunca panikledim ve dışarı çıkmaya çalıştım. Elektrikte kesilince başımı duvara vurdum ve yaralandım ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.