Denizli'de faciadan dönüldü: tren durduruldu

Denizli'de faciadan dönüldü: tren durduruldu
Denizli'de 4 gün arayla tekrarlanan sel afeti, karayollarının yanı sıra demiryollarını da etkiledi. Bölgede yaşanan hasarı kontrol etmek için gelen vatandaşlar, demiryolunun sular altında kaldığını fark edince, gelmekte olan treni son anda durdurarak olası bir faciayı önledi.

İHA- Denizli'de birkaç gün ara ile gerçekleşen yoğun yağışların ardından, şehirde birçok yer sulara teslim oldu. Şehir ve şehirlerarası kara ulaşımını etkileyen yağmur, demiryolu ulaşımını da oldukça kötü etkiledi. Şiddetli yağışın ardından kanaldan taşan sular, tarım arazileriyle birlikte bölgeden geçen İzmir-Aydın-Denizli demiryoluna ağır hasar verdi. Demiryolunun Pamukkale ilçesine bağlı Goncalı ve Korucuk mahalleleri arasında oluşan su birikintisi nedeniyle raylarda çökme meydana geldi.

aw905825-01.jpgaw905825-02.jpg​​​​​​​

Vatandaşlar, arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerinde, demiryolunda yaşanan çökmeyi fark etti. Durumu ilgili birimlere haber veren vatandaşlar, incelemelerde bulundukları esnada bir trenin yaklaşmakta olduğunu fark ederek o yöne doğru koşarak trenin durmasını sağladı. Ciddi boyutta oluşan çökme nedeniyle geçişine izin verilmeyen tren, en yakın istasyona yönlendirildi. Trenden indirilen yolcular, başka araçlarla gidecekleri yerlere ulaştırıldı.

“Treni Durduramasaydık, Kötü Şeyler Olabilirdi”

Yaşananları cep telefonu ile kaydeden ve koşarak trenin durmasını sağlayan vatandaş yaşananları, “Evimiz yakın olduğu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun göçmüş olduğunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamızın üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldiğini görünce o tarafa doğru koşup, uyarı yaparak durmasını sağladık. Şükür tren de durabildi, duramasaydı kötü bir sonuç yaşanabilirdi. Rabbim bir şekilde bizi buraya gönderdi” sözleriyle anlattı.

​​​​​​​aw905825-03.jpgaw905825-06.jpg​​​​​​​aw905825-04.jpg​​​​​​​​​​​​​​

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.