Dekonjestan nedir? Dekonjestan sprey ne işe yarar?

Dekonjestan nedir? Dekonjestan sprey ne işe yarar?
Dekonjestan, burun tıkanıklığını gidermek için kullanılan ilaç sınıfına verilen addır. Birçok farklı ilacı içeren bu sınıf ilaçlar genellikle burundan veya ağızdan kullanılır.

Aslı Erdoğan / KAMU SON HABER

DEKONJESTAN NEDİR?

Bu ilaçların kısa süreli olarak kullanılması gerekir. Dekonjestan ilaçların düzenli olarak kullanımı bazı yan etkileri beraberinde getirmektedir. Peki dekonjestan ne için kullanılır? Dekonjestan sprey ne işe yarar? Dekonjestan kaç gün kullanılır? İşte konuyla ilgili bilgiler...

DEKONJESTAN SPREY NE İŞE YARAR, NASIL KULLANILIR?

Tıkalı burunları rahatlatmaya yardımcı olan dekonjestan spreyi her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Her bir burun deliğine 2 sprey olarak kullanınız.

DEKONJESTAN SPREY KAÇ GÜN KULLANILIR?

Dekonjestanlar kan damarlarının büzülmesine yol açarak hava pasajlarını yeniden açan ilaçlardır. Dekonjestan özellikli burun spreyleri kısa süreli durumlarda tercih edilmeli, 1 haftadan fazla devamlı kullanılmamalıdır. Bebek ve çocuklarda zararlı etkiler daha kısa sürede oluşabilir. Damla ve spreylerin devamlı kullanımı 3-5 günü geçmemelidir.

DEKONJESTAN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Dekonjestan ilaçlar, kişide uykuya zor dalma, kan basıncı ve nabız sayısının artıma gibi yan etkilere neden olabilir. Yüksek tansiyonu, kalp ritim (nabız) bozukluğu, kalp rahatsızlığı ve göz tansiyonu olan kişilerde zorunlu olmadıkça dekonjestanlar kullanılmamalıdır. Solunum yolu tıkanıklığı için ilave ilaçlar doktor kontrolü altında kullanılmalıdır. Hatta, zayıflamak için kullanılan ilaçların içerisinde dekonjestan maddeler de bulunabilir. Etkileri üst üste eklenmesin diye diyet ilacı kullananlarda dekonjestanlar veya dekonjestan kullananlarda diyet ilaçları beraber kullanılmamalıdırlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.