Dans ettikleri görüntüleri paylaşan çifte 10 yıl hapis cezası

Dans ettikleri görüntüleri paylaşan çifte 10 yıl hapis cezası
İran'da dans ettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşan çifte inanılması güç bir bir gerekçeyle 10'ar yıl hapis cezası verildi.

İran''ın Tahran kentinde bulunan Azadi Kulesi''nin önünde dans eden 20''li yaşlardaki Astiyaz Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi çifti, çektikleri dans videosunu Instagram''a yükledi. Videonun viral olması üzerine çift, ''ulusal güvenliği bozmak amacıyla bir araya gelmek'' ve ''yolsuzluğu ve fuhuşu teşvik etmek'' suçundan 10''ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İRAN''DA KAMUSAL ALANDA DANS YASAK

İran''da bir mahkeme, sosyal medyada başkent Tahran''daki Azadi Kulesi''nin önünde dans ederken çekilen videoyu paylaşan genç çifte 10''ar yıl hapis cezası verdi. 

Euronews''da yer alan habere göre. Instagram üzerinden Tahran''da çok sayıda takipçisi bulunan çift, "yolsuzluğu ve fuhuşu teşvik etmek" ve "ulusal güvenliği bozmak amacıyla bir araya gelmek" suçlarından ceza aldı. Çifte ayrıca internet kullanma ve İran dışına çıkma yasağı da getirildi.

AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİLER

HRANA''nın ailelerine yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre, çift mahkeme süreci boyunca avukatlarla görüştürülmedi ve kefaletle serbest bırakılmalarını sağlama girişimleri de reddedildi.

20''li yaşlardaki Astiyaz Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi, romantik bir şekilde dans ettikleri videonun viral olmasının ardından kasım ayı başında tutuklanmışlardı. Videoda genç kızın baş örtüsü takmadığı görülüyor. İran''da kamusal alanda dans edilmesine izin verilmiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.