'Daltonlar' çetesine 'Redkit' operasyonu

'Daltonlar' çetesine 'Redkit' operasyonu
Kütahya'da 2 farklı silahlı yaralama olayının ardında 'Daltonlar' suç örgütü olduğunun tespit edilmesinin ardından örgütün lideri Barış Boyun' da aralarında bulunduğu çok sayıda suçlu ‘Redkit’ operasyonu ile yakalandı. İşte detaylar…

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 13 Mayıs’ta bir oto aksesuar dükkanında Mustafa A.’nın silahlı saldırıya uğraması ve 23 Ekim günü de galerici İdris E.’nin silahlı saldırıya uğradığı olaylarına ilişkin soruşturma başlattı. Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda olayların arkasında ‘Daltonlar’ suç örgütü olduğu tespit edildi.

Kendilerini ‘Daltonlar’ olarak tanıtan çetenin üyeleri, para karşılığında Kütahya’ya gelerek “tahsilat” adı altında tetikçilik yaptı. Olaya karışan 10 kişilik çete üyelerine yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 şüpheli Kütahya’da, 4 şüpheli İstanbul’da gözaltına alındı.

Aramalarda 3 tabanca, 292 bin lira değerinde 10 adet çek ele geçirildi. Ayrıca, çete üyelerinin suçtan elde ettiği düşünülen 5 milyon lira değerindeki gayrimenkul ve araçlarına da el konuldu.

Operasyon sırasında aranan bir diğer şüpheli H.B., adliyeye getirilen şüpheliler arasında fark edilerek çay ocağında gözaltına alındı.

‘Daltonlar’a ‘Redkit’ operasyonu

Örgüt üyeleri Bektaş Ç. ile Kamil A.’nın bulunduğu termal otelde yapılan polis baskınında şüpheliler yakalandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.