Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik asgari ücret açıklaması
2022 yılı ile asgari ücretli olan vatandaşların hesabına yatacak para henüz belli olmadı fakat Aralık ayı ile beraber yeni zamlar konuşulmaya başlandı… Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili kritik açıklama geldi. Asgari ücret ne kadar olacak...

Asgari ücret ne kadar olacak! Erdoğan açıkladı

2022 yılının yaklaşmasıyla asgari ücret merak konusu oldu. Asgari ücret görüşmelerinin başlamasına az bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması geldi. Bekar, evli, çocuk sahibi olan ve asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan kişiler dikkat etmeli. Bununla beraber her an 2022 yeni zamlar belli olabilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kasım ve aralık aylarında tekrar bir toplantı düzenlediler bu sebeple yeni zamlar henüz belli değil. 2021 senesinde asgari ücrette 21,56’lık bir artış yapılmıştı bu sebeple artan harcamalar ile beraber daha yüksek bir zam oranı bekleniyor.

Asgari Ücretli Olan Kişiler Ne Kadar Para Alıyor?

Asgari ücretli kişiler evli, bekar, çocuklu olan kişiler farklı maaşlar almaktadır. Bekar ve çocuksuz olan kişiler 2.825 TL ücret alıyor. Evli olan kişiler ve eşi çalışmayan kişiler ise 2,879 TL alıyor. Hem evli hem eşi çalışmayan hem de 1 çocuklu olan kişiler 2,919 TL alıyor, 2 çocuklu olan kişiler ise 2,960 TL alıyor. Evli, eşi çalışmayan 3 çocuklu kişiler ise 3.013 TL alıyorlar. Bu rakamlar ile beraber günümüzde pek çok kişi geçinmekte sıkıntı yaşıyor ve ay sonunu getirmekte zorlanıyorlar. Bu sebeple yeni zam haberleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde işçiler ile bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Bununla beraber halkın sorunlarını dinleyen Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret konusunda yeni açıklamalar yaptı. Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında asgari ücreti 16 kata kadar arttırmak, milli gelire bakıldığı zaman en somut örnek cevabını vermiştir.

Tüm toplu sözleşme görüşmelerinde ise çalışanların refah ve gelir seviyesini yükseltecek çalışmalar üzerinde durulduğunu belirtti.Yapılan açıklamalar ile 2022 asgari ücret zamlarının daha yüksek bir artış ile yapılacağı bekleniyor. Tüm asgari ücretli kişiler belirtilenden daha yüksek ücret haberini Kasım veya Aralık ayı ile alabilirler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.