Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin ardından gittiği Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız" diyen Erdoğan, "Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, "Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Bu husustaki çabalarımızı artıracağız” mesajını paylaştı.

28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçiminin ardından yeniden göreve gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinin ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçti. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

"ŞUSA BAŞKONSOLOSLUĞUNU AÇMAYA HAZIRIZ"

İki lider baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmeye geçti. Erdoğan, yaptığı açıklamada "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız. Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır" ifadelerini kullandı.

"ZENGEZUR KORİDORU'NUN AÇILMASI KAÇINILMAZDIR"

İki lider kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan Aliyev, "Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Bu husustaki çabalarımızı artıracağız” diye konuştu. Aliyev, "Türkiye ve Azerbaycan dış politikada bundan sonra da ortak tutum sergileyecektir" dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı 2. Döneminde yaşadığımız seçimde yüzde 86 gibi bir katılım gerçekleşmiştir. Bu seçim dünyada müstesna diyebileceğimiz bir seçim olmuştur, bu seçimden de milletimin teveccühüyle galip çıkmak, tekrar ilk ziyaretimizi KKTC’ye ve aynı gün Bakü’ye gelmek suretiyle burada gerçekleştirmek bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Kendi evimizdeyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.