Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 'İstanbul'da ulaşım 15 gün ücretsiz olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 'İstanbul'da ulaşım 15 gün ücretsiz olacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul halkına sevindirici haberi verdi. Ulaşım 15 gün ücretsiz olacak. Kimler yararlanabilecek ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün gerçekleşecek Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı açılışı öncesinde, incelemelerde bulunarak Bakırköy Sahil İstasyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un iç ulaşım ağına güçlü katkılar sunan projelerin aralıksız devam ettiğini belirten Uraloğlu, sadece 2 hafta önce hizmete sundukları yaya odaklı Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın ardından, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nı da yarın açacaklarını ifade etti.

bagcilar.jpg

Son yıllarda İstanbul'un modern raylı sistem ağlarını genişletme konusunda önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Uraloğlu, "2022'de Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı, 2023'te İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı gibi projeleri hayata geçirdik. Bu yıl içinde ise Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son bölümü olan Kağıthane-Gayrettepe kesimini tamamladık. Geçtiğimiz 2 hafta içinde de Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı sistem hattını hizmete sunduk. Bunlarla birlikte, İstanbul'a kazandırdığımız metro hatlarının toplam uzunluğu 139,3 kilometreyi buldu." şeklinde konuştu.

kiracli.jpg

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YENİ ADIMLAR ATILMAYA DEVAM EDİYOR

Uraloğlu, sadece İstanbul'a değil, Türkiye genelinde büyük şehirlerde artan nüfus ve araç sayısıyla gelişen trafik sorununu çözmek için kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçirildiğini ve yeni projelerin devam ettiğini belirtti. Bakanlık olarak ülke genelinde 12 ilde toplam 935,8 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 407 kilometresinin inşa edildiğine dikkat çekti.

badfg.jpg

"8,4 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA VE 7 İSTASYONLU BİR HATTI AÇIYORUZ"

Uraloğlu, Türkiye genelinde tamamlanan projeler hakkında bilgi verirken, Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul'da olmak üzere 7 projede toplam 90,3 kilometre raylı sistem hattı inşaatının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca ülke genelinde planlama aşamasında olan 371,9 kilometrelik projelerinin bulunduğunu belirtti.

15 GÜN TÜM VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET EDECEK

"Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı projesinin yanı sıra İstanbul'da devam eden diğer hatlarımız; Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hatlarıdır. İstanbul'daki bu 3 projemizin toplam uzunluğu 44,4 kilometre. Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyona sahip. Özgün mimari tasarımlara sahip olan 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alan inşa ettik ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerini de tamamladık." şeklinde bilgi veren Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın 15 gün boyunca ücretsiz olacağını hatırlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.