Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı
Diyanet İşleri Başkanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında 16 Mart'ta camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesiyle tarihi bir sessizlik yaşayan camiler bugün kılınan cuma namazıyla yeniden cemaatine kavuştu.

Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerde ara verilen cemaatle ibadet, bugün kılınan cuma namazıyla tekrar başladı. 

Vatandaşlar, birçok kentte belirlenen cami ve mescidlerde sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını eda etti. 

Kayseri, Kırıkkale, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Niğde'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, cuma namazının kılınmasıyla yeniden cemaatine kavuştu.

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da da yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay sonra cuma namazı kılındı.

5ed0e8d7adcdeb0dac92cecb.jpg

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarhisar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadete ara verilmesinin ardından ilk cuma namazı, belirlenen yerlerde kılındı.

Vatandaşlar cami avluları, pazaryerleri ve statta cuma namazı kıldı

Antalya'da, salgınla mücadele normalleşme sürecinde camiler yeniden ibadete açıldı. Kepez ilçesindeki Ali Uyaroğlu Camisi'nde namaz öncesi Antalya Müftülüğü tarafından kurban kesildi, dua edildi. Cuma namazı öncesinde dezenfekte edilen camilerde görev alan polis ekipleri, vatandaşları maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. Abdestlerini evlerinde alarak cami ve kapalı pazar yerlerine gelenlerin girişte ellerine dezenfektan sıkıldı, isteyenlere seccade ve maske dağıtıldı. Seccadelerini sosyal mesafe kuralına göre seren vatandaşlar, uzun bir süre sonra cemaatle namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı. 

Alanya ilçesinde aralarında cami avluları, stat, okul ve meydanların da bulunduğu 85 noktada cuma namazı kılındı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.