Çorum Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde doktor krizi

Çorum Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde doktor krizi
Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tek başına görev yapan Göğüs Cerrahı, yıllık izne çıkınca hastalar mağduriyet yaşamaya başladı.

500 binden fazla nüfusu barından Çorum merkezde yıkılan devlet hastanesinin yerine yenisi yapılmadı. Kentte kapsamlı olarak hizmet veren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise yeterli sayıda uzman doktor yok. Hastanede görev yapan tek Göğüs Cerrahı yıllık izne çıkınca, hem rutin hastalar mağdur oldu hem de acil bir durumda müdahale edecek doktor kalmadı.

whatsapp-gorsel-2023-08-19-saat-18-58-16.jpg

KAZA OLSA BAKACAK DOKTOR YOK

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum merkez ve ilçelerindeki uzman doktor yetersizliğini eleştirirken, “Bir değil, iki değil, en azından dört uzman doktor olmalı ki biri izne gittiğinde diğerleri kalabilsin.

whatsapp-gorsel-2023-08-19-saat-18-58-17.jpg

Sağlıkta çağ atladık diyen Sağlık Bakanına sesleniyorum. Çorum’un 2021 yılından bu yana söz verilmesine rağmen Devlet Hastanesi yok. Çorum’da şu anda Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. Bir vatandaşımız kaza geçirse hastanede göğüs cerrahı olmadığı için saatlerce sedyede beklemek zorunda kalacak. Belki de yaşamını yitirecek. Ki 2 yıl önce benzer bir durum yaşanmıştı” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.