Çöpten gelen enerji atmosferi korudu 'Tam 336 milyon TL değerinde elektrik üretildi'

Çöpten gelen enerji atmosferi korudu    'Tam 336 milyon TL değerinde elektrik üretildi'
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Biyokütle Enerji Tesisleri’nde çöplerden 336 milyon TL’lik elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından atmosferi koruyacak önemli bir adım geldi. Belediyenin il genelinde kurduğu Biyokütle Enerji Tesisleri’nde çöplerden bugüne kadar 196 milyon 172 bin 336 kilowatt elektrik üretildi. Üretilen elektriğin değeriyse 336 milyon TL.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye, Ortaca, Marmaris, Menteşe ve Milas'ta yer alan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri bünyesindeki toplam 12 megawatt kurulu gücü bulunan Biyokütle Enerji Tesisleri'nde elektrik üretimini sürdürüyor.

elektrik2.jpg

ATMOSFER KORUNDU

2018 yılından bu yana, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Biyokütle Enerji Tesisleri, çöpten toplamda 196 milyon 172 bin 336 kilowatt, yaklaşık 336 milyon TL değerinde elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Ayrıca, Katı Atık Düzenli Depolama Tesislerinde oluşan 98 milyon 371 bin 781 metreküp metan gazı, elektrik üretimi için kullanılarak atmosfere salınımı önledi.

elektirk-3.jpg

Bu sayede, fosil yakıtlı enerji üretim tesislerinin (termik santrallerin) sera gazı emisyonları azaltıldı ve iklim değişikliğinin azaltılmasına katkı sağlandı.

“HEM DOĞAYI KORUYORUZ HEM DE ENERJİ ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, dünyada ve Türkiye’de iklim değişikliğinin artık daha fazla hissedildiğinden bahsetti ve Muğla’da çöpten, güneşten elektrik ürettiklerini hem doğayı koruduklarını hem de enerji üretimine katkı sağladıklarını söyledi.

electricity-high-quality-wallpaper-001.jpg

Başkan Gürün; “Muğla dünyanın ve ülkemizin en özel şehirlerinden biri. Doğal güzellikleri ile yeşilin ve mavinin merkezi olan şehrimizde örnek projelerimizden biri olan çöpten elektrik üretimi ile çevremizi koruyor, ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Özellikle yaz nüfusu ile büyük yoğunluğun yaşandığı şehrimizde ortaya çıkan çöpler modern tesislerimizde bertaraf edilerek elektrik enerjisine dönüşüyor. Doğaya saygılı şekilde elektriğe dönüşen çöplerle Muğla’mıza ve ülkemize büyük katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.