Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Çok yönlü bir isim Oktan Keleş

Size bugün Oktan Keleş'ten söz etmek istiyorum. Yazar ve araştırmacı Oktan Keleş'ten. Aslen Trabzonlu olup 1970 yılında İstanbul Fatih'te dünyaya geldi. İlk yazıları 1989 yılında Millî Gazete'de yayınlandı. Oktan Keleş, Türk ve dünya tarihi açısından önemli bilgi ve belgeleri ilk defa yayınlamasıyla bu alanda kendine haklı bir yer edindi. Özellikle Türk tarihi açısından yayınladığı araştırmalar ve gündeme getirdiği konularla hemen ön plana çıktı. Birçok araştırması yurt içi ve yurt dışında dizi film ve filmlere konu oldu. Sahibi bulunduğu 'onaltiyildiz.com'daki yazıları milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Bu yazıları, stratejik öneme sahip analizleri şaşırtıcı şekilde yıllar içinde doğrulandı. Aynı zamanda mistik alanda çalışmalara imza attı. Siyasi parti genel başkanlarına ve bazı bakanlara başdanışmanlık yaptı. Birçok televizyon kanalında uzun süreli programlar yaptı. Kalperen Ocakları Derneği Onursal Genel Başkanı bulunmaktadır. Birçok müzik aletini profesyonel olarak icra ederken, kendi besteleri ile de göz doldurdu. Ozanlık müessesesini de sazı ve sözü ile yaşatıyor. Resim ve çizgi roman çalışmaları da bulunmakta. Uzak Doğu sporlarında derece sahibi olan Oktan Keleş, 2016 yılında Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından yılın Vizyon Sahibi Gazeteci - Yazar Ödülü'nü aldı.

Oktan Keleş'in sırasıyla şu kitapları yayımlandı: Ocak-2006 Bir Meczubun Rüyası, Kasım-2006 Melami Savaşları, Eylül-2008 Melekler Ağlarken, Mayıs-2011 Asâ, Eylül-2012 Deruni Devlet-Kutsal Halı, Kasım-2014 Sırdaş-Abdülhamid Han'ın Bilinmeyen Sırları, Ocak-2017 Kulbak Bilge-Ötüken Tasavvufu, Temmuz-2017 Atatürk'e Atılan İftiralar, Temmuz-2019 Tengri'nin Türk'ü, Eylül-2020 Geçmişteki Gelecek, Eylül-2020 Bir Varmış Bir Olmuş-Masaldan Gerçeğe, Ekim 2020 Derune Dokunuşlar, Ekim 2020 Kıymık-Söyledik Anlamadılar-Bir Başka Açıdan Yerli Analizler, Nisan 2021 İçimdeki Tanrı…

Şimdi gelelim bu ismin üstünde neden durduğuma: Oktan Keleş; Çin'deki Ak Piramit'e giren ilk Türk... Gelin bunu da kendi dilinden dinleyelim:

Dünya tarihinde ilk defa, Çin'deki eski Türk topraklarında bulunan piramitlerden birinin yakınına sokulduk. Yakınına sokulmakla kalmadık, içine de girdik. Çin'de bir çok piramit bulunmakta ve bunların bir çoğu irili ufaklı çeşitli büyüklüktedirler. Gerçeği söylemek gerekirse, toplam kaç tane olduklarını ve büyüklüklerini tam olarak bilmemekteyiz. Fakat bildiğimiz bir şey var; uzun uğraşlar sonucunda bunlardan bir tanesi hakkında önemli bazı bilgi ve kanıtlara ulaştık.Takdir edersiniz ki, bu piramide ulaşmak burada anlattığımız kadar kolay olmamıştır. Şimdi bu piramide nasıl ulaştığımızı ve neleri elde ettiğimizi, başta Türk Milleti olmak üzere bütün dünyanın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz: Çin'in oldukça karmaşık (kozmopolit) bir yapısı var. Yönetimde, demokrasi kurallarının geçerli olduğunu söyleyemeyiz. Çin, nüfusu kalabalık olduğu için, çeşitli yöntemlerle, bu aşırı nüfusu baskı ile kontrol etmektedir. Yasaların yapılması ve uygulanması demokratik ülkelerdeki gibi değildir. Çin'de en ufak suçlara dahi idam cezası uygulandığı bilinmektedir. Çin, uluslararası hukuk normlarına da uymayı reddetmektedir. Bizde büyük zorluklarla karşılaştık. Oraya giden herkes bu zorluklarla karşılaşmaktadır. Oraya ayak basar basmaz bu zorluklar başlar ve dönene kadar devam eder.

Bu nedenle, bu zorluklar karşısında elde ettiğimiz; bilgi ve resimlerin bizim için çok büyük önemi vardır. Belki de bu çalışma, yeni bir dönemin ilk kilometre taşı olacaktır. Tarihin yeniden yazılması konusunda araştırmacılara önemli ip uçları sunacaktır. Ve araştırmacılar bu elde ettiğimiz bilgi ve kanıtların devamını talep ederek, belki de Çin'in bu piramitlerle ilgili yasağını kaldırmasını sağlayacaklardır. Çünkü bizim burada elde ettiğimiz bilgiler, gördüklerimizin yanında çok daha başka kaynakların varlığından haberdar olmamıza neden olmuştur. Deyim yerindeyse, biz buzdağının görünen kısmını sizlere sunuyoruz. Ya görünmeyen kısımlarda neler var? Artık orasını da sizlerin taktirlerinize bırakıyoruz…

Sincan Uygur Bölgesi'nde buluştuğumuz kişi, özbeöz bir Türk. Bölgede bizim rehberliğimizi yapacak. Gideceğimiz yasak bölgede, bizi o bölgenin yerlisi olan biri ile tanıştırarak, yapacağımız çalışmalarda bize yardımcı olacak. Uygurlu rehberimizle beraber uzun uğraşlar sonunda ve sıkı denetimlerden geçerek; 2 gün sonra Çin'in yasak bölgesindeyiz. Haritada dahi ismi olmayan, Çin köylülerinin yaşadığı ve kendi aralarında Kehengi veya Cahangı dedikleri bir köy burası. Tahminen yerleşik ve dağınık olarak 1500 civarı insanın yaşadığı bir köy. Buraya geliş amacımız olan piramit, yasak bölgenin 12-13 kilometre kadar güneyinde kalıyor. Nihayet meşakkatli yolculuklardan sonra bu köydeyiz. Köy safkan Çinli olmasına rağmen, misafir olduğumuz hanede, 83 yaşında olduğunu -bunu da tahminen söylüyor- söyleyen Çinli ihtiyar, "annesinin bir Uygur Türk'ü olduğunu, akrabalarından da bir iki kişinin Uygur Türk erkekleri ile evli olduğunu" söylüyor.

Uygurlu rehberimiz vasıtasıyla, bu yaşlı Çinli ile konuşmaya başlıyoruz. Ancak anlaşmakta zorlandığımızı belirtmeliyim. Sıkça soru soruyoruz, sorduğumuz sorulara da, kısa cümlelerle bazen alakasız cevaplar alıyoruz. Aslında bizim maksadımız belli; uzun çalışmalar sonucunda istihbaratını elde ettiğimiz piramide gidip, yakından görüp, bilgiler elde etmek. Zamanımız az olduğu için bu kısa sürede elde edebildiğimiz kadar bilgi edinmek istiyoruz. Bu köy, haritada olmamasına rağmen, Çin'in diğer bölgelerinde olduğu gibi bir çok turisti ağırlamış. Buraya daha çok; 'gezi ve keşif amaçlı' ziyaretlerin gerçekleştirildiğini öğreniyoruz. Bize göre en ilginç ziyaretçiler ise, ABD'li, İngiliz ve İsrailliler…

Gelin bundan sonrasını; yani Beyaz Piramit'e nasıl girildiğini, burada neler bulunduğunu da bir sonraki yazımda aktarayım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları