Çocuklar Kartal Masal Müzesi’ne akın ediyor

Çocuklar Kartal Masal Müzesi’ne akın ediyor
Kartal Belediyesi tarafından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğüne projelendirilen, şair - yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünü yaptığı Masal Müzesi’ne çocukların ziyaretleri devam ediyor.

BURAK OTAK / Dokuz Sütun

Kartal Masal Müzesi’ne gerçekleştirilen ziyarette, Kartal’da bulunan iki anaokulunun öğrencileri unutulmaz bir gün geçirdi. Özel Kırmızı Şeker Anaokulu ve Küçük Mucitler Anaokulu’nda eğitim gören toplam 100 öğrenci, bazılarını okullarında da dinledikleri masalların tarihinin ve oyuncaklarının yer aldığı müzeyi gezdi. Türkiye’nin ilk Masal Müzesi’ni ziyaret eden minikler, masal kahramanlarını heykellerine büyük ilgi gösterdi.

Öğretmenlerinin refakatinde müzeyi gezen öğrenciler, müzenin girişinde bulunan, dünya masallarının mimarı yazarların ilk basım kitaplarını ve bu masallardan esinlenerek yapılan tarihi oyuncakları inceleyerek onlar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Hatıra fotoğrafları çektiren çocuklar, kitaplık bölümünde yer alan Hans Christian Andersen’in Türkiye’deki ilk ve tek heykelini görme fırsatını da yakalamış oldu. Bodrum katında yer alan mağara ve deniz korsanlarını da ziyaret eden minikler, sihirli aynalarda şekilden şekile giren görüntülerine bakarak eğlendi.

KARTAL MASAL MÜZESİ

Yapımı tamamlanan Masal Müzesi, 2 katlı bir yapının röleve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürüldü. Bodrum ve iki kattan oluşan avlulu yapının kapısından girildiği andan itibaren masal kahramanlarıyla karşılaşmak mümkün. Masal Müzesi’nin bodrum katında mağara ve deniz korsanları bulunurken üst katlarda ise klasik dünya masalları ile başlayıp günümüz masallarına uzanan ve Türk masallarını da içeren kitaplar yer alıyor. Müze içinde, tiyatro sahnesi ve atölye çalışmalarının yapılacağı bir faaliyet alanı da bulunuyor. Müze bahçesinde ise miniklerin en sevdiği masal kahramanlarının heykelleri yer alıyor. Müzenin tasarımı ve sergilenen eserlerin konsepti, benzeri bulunmayan bir proje ile toplum bilinci üzerine yenilikler katıyor. Kartal Masal Müzesi’nin; ilk masallar ile başlayan, günümüz masallarına kadar uzanan tasarımı ile çocuklar kadar yetişkinleri de çocukluğunu hatırlayacak koleksiyonlarla buluşturması, toplum genelinde bütünleyici bir farklılık getiriyor. Yakacık’ta bulunan müzenin bahçesinde bir masal parkı ve havuzu da bulunuyor. Ayrıca çocuklar için pek çok masal etkinliği müjdesi de veriliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.