Çocuk evliliğini savunan tarikatta korkunç detaylar ‘Dünya bu skandal çiftliği konuşuyor’ Peygamberleri bile var

Çocuk evliliğini savunan tarikatta korkunç detaylar ‘Dünya bu skandal çiftliği konuşuyor’ Peygamberleri bile var
Zimbabve'de 56 yaşındaki adam peygamberliğini ilan edip, yüzlerce çocuğu alıkoydu. Dünya bu skandal olayı konuşuyor.

56 yaşındaki adam peygamberliğini ilan edip, yüzlerce çocuğu alıkoyduğu çiftlikte çocuklara ait olduğu düşünülen mezarlar gün yüzüne çıktı. Zimbabve'de dünyayı sarsacak gelişmenin ardından Ishmael Chokurongerwa cezasız bırakılmadı. Çocuk evliliğini savunan tarikattan korkunç detayları ise bulundu.

BBC’nin haberine göre, Zimbabve’de peygamberliğini ilan eden 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa’ya çocuk istismarı suçlaması ile dava açıldı. Chokurongerwa’nın özel mülküne yapılan polis çalışmasında, burada tutulan 251 çocuk kurtarıldığı belirtildi. Çocuklardan 246’sının doğum belgesi bulunmadığı ise açıklandı.

Çocukların ucuz işgücü olarak kullanıldığı öne sürülürken, özel mülkte hayatını kaybeden çocuklara ait olduğu tahmin edilen isimsiz mezarlarda bulunduğu aktarıldı.

ftlik-3.webp

ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLDİĞİ ÇİFTLİK

Yedi suç ortağı ile Perşembe günü mahkeme karşısına çıkarılan Chokurongerwa ise tutuklandı. Sekiz sanığa çocuk haklarını ihlal etmenin yanı sıra cenaze yasalarını ihlal suçları da davada eklendi.

Operasyon yapılan Chokurongerwa’nın çiftliği, başkent Harare’nin 34 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Yetkililer, çiftlikten kurtarılan çocukların resmi bir eğitim almadığını ve “tarikat liderliğinin çıkarı için çalıştırıldığını” öne sürdü.

ftlik-2.webp

MEZARLARI ORTAYA ÇIKTI

Çiftlikte yetişkinlere ait dokuz ve çocuklara ait yedi isimsiz mezar bulunması dikkat çekti. Bölgeyi görüntülemeye giden gazetecilere konuşan bir tarikat lideri ise Tanrı’nın çocukların okula gitmesini yasakladığını belirtti. Chokurongerwa 2015’te de hakkında soruşturma yürüten polislere saldırma suçlamasıyla da cezaevine girmişti.

ftlik.webp

ÇOCUK EVLİLİĞİNİ SAVUNAN BİR TARİKAT

Chokurongerwa, ülkedeki Apostolik (Havari) kiliselerinin bir parçası olduğu belirtiliyor. Bu kiliseler yasaya aykırı uygulamaları savunurken, buna çocuk evlilikleri de dahil olması dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler’e göre Zimbabve’de bu kiliselere giden yaklaşık iki milyon kişinin olduğunu söylüyor. Bu da nüfusun yüzde 6’sına tekabül ediyor. Modern tıbbı reddeden bu kiliseler ibadetlerini de açık havada yapıyor.

DÜNYANIN SONU YAKIN

Yerel bir radyoya konuşan eski bir tarikat üyesi, Chokurongerwa’nın çiftliğinde yüzlerce aileyi tuttuğunu ve bu kişilerin dış dünyayla iletişiminin engellendiğini öne sürdü. Chokurongerwa’nın takipçileri dünyanın sonunun gelmek üzere olduğuna da inanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.