Çocuk bakıcısı 91 çocuğa cinsel istismarda bulundu

Çocuk bakıcısı 91 çocuğa cinsel istismarda bulundu
Avustralya’da eski bir çocuk bakıcısının, 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası ülkenin gündemine oturdu.

Avustralya polisi, sanığın 15 yıl boyunca ülke içinde ve yurtdışındaki çocuk bakım merkezlerinde genç kızları kandırmaya çalıştığını iddia etti.

Yetkililer, bunun şimdiye kadar gördükleri “en korkunç” vakalardan biri olduğunun altını çizdi.

Avustralya Federal Polisi’nden Komiser Yardımcısı Justine Gough, davanın toplum için derinden üzücü olduğunu söyleyerek, “Bu kişinin çocuklara yaptıkları hayal gücünün ötesinde. Uzun süre polislik yaptıktan sonra şaşırmamaya çalışıyorsunuz, ama bu korkunç bir vaka” dedi.

BBC’nin haberine göre Ağustos 2022’de şahıs tutuklandı. Polisin ise iddia edilen kurbanları araştırmasının bir yıl kadar sürdüğü belirtildi.

45 yaşındaki şahsın 246 tecavüz ve 673 başka türlü istismar suçlamasıyla karşı karşıya olduğu, bunların çoğunun nitelikli olarak değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca istismar materyalini filme almak ve dağıtmakla ilgili yüzlerce suçlamayla da karşı karşıya olduğu belirtildi. Polis, sanığın elektronik cihazlarında 4 bin görüntü ve video bulduğunu açıkladı.

Söz konusu suçun, Queensland’de, New South Wales’te ve adı açıklanmayan bir deniz aşırı ülkede olmak üzere toplamda 10 adet çocuk bakım merkezinde meydana geldiği iddia edildi.

İsmi henüz açıklanmayan sanığın 21 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.