‘Çocuğunuzun hayatından televizyonu çıkartın’

‘Çocuğunuzun hayatından televizyonu çıkartın’
“Çocuklara Ders Çalışmayı Sevdirme Yöntemleri” konulu söyleşide, ebeveynlerle bir araya gelen Eğitmen -Yazar Yurttaş “Mümkünse çocuklarınızın hayatından televizyonu çıkartın” dedi.

SERPİL EMİCİ / Dokuz Sütun

Eğitmen -Yazar Mustafa Yurttaş, “Çocuklara Ders Çalışmayı Sevdirme Yöntemleri” konulu söyleşide, ebeveynlerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Söğütlüçeşme İlkokulu’nda gerçekleştirilen söyleşide Yurttaş, doğru eğitime dikkat çekti. Çocuklarda dikkat eksikliğinin ön beyin faaliyetleriyle ilgili olduğunu söyleyen Yurttaş, “ Ön beyin kandan düzenli beslenmiyorsa, çocuk dikkatini derse veremez. Doğum sırasında beyin zarar görmüşse ve ateşli havaleler yaşanmışsa ya da çocuk kafa darbesi almışsa, dikkat dağınıklığı yaşar. Anne sütü almamak da bunun en önemli sebeplerinden bir tanesidir” diye konuştu.

GERÇEK ZANNEDİYOR

Televizyon ve görsel teknolojinin çocukları aptallaştırdığının altını çizen Yurttaş, “ Çocuk televizyon izlerken izlediği şeyi gerçek zannediyor. Televizyondaki aksiyona göre bilinçaltı gelişiyor. Beyin manuel çalışır, hazıra konan beyin gerilemeye başlar. Mümkünse çocuklarınızın hayatından televizyonu çıkartın, ya da minimal seviyede izlemelerine müsaade edin” dedi. Yurttaş, yapılan araştırmalara göre çocuk yetiştiren anne babaların yüzde 10’unun başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirdiğini ifade ederek, “ Ülkemizde motivasyon ve çocuğa fıtratına göre öğretebilme sorunu var. Hafızamız basit şekilde, renklendirerek, hayal ederek, kurgulayarak öğrenmeyi seviyor. Sağ beyin tam da böyle kullanılıyor. Ülkemizde, fıtrata göre eğitim yok, şartlara göre eğitim var. Eğitim sistemimizde sol beyin daha çok kullanılıyor ezber yaptırılıyor. Oysak ki sağ beyin kullanılmalı. Sağ beyinde çocuk bilgiyi işler ve yaşayarak öğrenir. Sol beyinde çocuk ezberler ve eğitimde sıkıntılar yaşanır. Beynimiz daha çok görselle çalışır, işitselle değil. Öğrenmeyen beyin yoktur, öğretmeyen kişi vardır” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.