Coca-Cola Türkiye'ye üst düzey atama

Coca-Cola Türkiye'ye üst düzey atama
Coca-Cola Türkiye yeni genel müdürü Gaye Narmanlı Sunerli oldu.

Coca-Cola Türkiye, üst düzey bir atama ile Gaye Narmanlı Sunerli'yi genel müdürlük pozisyonuna getirdiğini duyurdu.

Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümü mezunu olan ve kariyerine 2005 yılında Procter&Gamble'da başlayan Sunerli, şirkette çeşitli önemli görevler üstlendi.

Ticari Pazarlama Direktörlüğü, Satış Direktörlüğü ve E-Ticaret Dijital & Ticari Pazarlama Başkan Yardımcılığı gibi rollerde bulunan Sunerli, 2021'den bu yana Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Şubat 2024 itibarıyla Coca-Cola Türkiye'nin Genel Müdürü olarak atanmasıyla yeni bir döneme başlamış oldu.

Başak Karaca ise, 2018 yılında Coca-Cola ailesine katılmış ve 2021 yılından bu yana Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Ancak yeni dönemde, Karaca Kafkasya ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Genel Müdür olarak atanmıştır.

Karaca'nın kariyeri, hızlı tüketim ürünleri sektöründe 25 yılı aşkın deneyime dayanıyor. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde işletme yönetimi ve siyaset bilimi ile uluslararası ilişkiler alanlarında çift anadal lisans eğitimi aldı. Kariyerine 1995 yılında Procter&Gamble'da başlayan Karaca, şirketin İsviçre operasyonu ve ABD'deki merkezinde yönetim rollerinde bulundu. 2008 yılında Yıldız Holding'e geçerek, üst düzey görevlerde çalıştı ve farklı yönetim kurullarında yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.