Çıtır çıtır patates kızartması hiç zor değil

Çıtır çıtır patates kızartması hiç zor değil
Çıtır çıtır patatesler kızartmak hiçte zor değil. İşin sırrı bugüne kadar yağında sanıyorduk meğer tüm sır yumurta akında gizliymiş! İşte püf noktasıyla patates kızartması tarifi...

İşte çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı

Dünyanın en çok tüketilen sebzelerinden biri patates, birçok yemeğe lezzet verdiği gibi sadece onu kullanarak yemek yapabiliriz. Öyle ki bizi tek başına doyuran patatesin en çok sevilen çeşidi ise kızartmasıdır. Dünyada patatesin en çok tüketilmesinin sebebi elbette kızartmasıdır. Sadece hamburger yanına değil, pizzanın, et yemeklerinin hatta birçok içeceğin yanında adeta çerez gibi tüketiriz. Fakat patates kızartmasının sadece dilimlenmiş patates ve kızgın yağdan yapıldığını düşünüyorsanız hem yanılıyorsunuz hem de çıtır çıtır patates kızartamıyorsunuzdur.

Çıtır çıtır patates kızartması yapmanın da elbette bir püf noktası var. O zaman en çok patates kızartması gibi fastfood yiyeceklerin tüketildiği ülkeye götürelim size...İşte Ünlü ABD'li şefin sırrı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, fırında sadece 20 dakikada çıtır çıtır kızaran patates kızartması tarifi verdi.

ABD'li şef Dan Kluger, patateslerin bu yöntemle yapıldığında çıtır çıtır olacağından emin olabilirsiniz diyor.

Tekniğini ortaya koyan şef, işleri basit tutmayı seviyorum diyerek, patateslerin sadece 20 dakika içinde yemeye hazır olduğunu söylüyor.

Çıtır çıtır tuzlu patatesler içinse yağın ısıtılması gerekmiyor. Şef, çıtır patates mükemmelliği için yumurta kullanıyor. Peki yumurta nasıl kullanılıyor?

İŞİN SIRRI YAĞ YERİNE YUMURTA AKI KULLANMAK

Dan, patateslerin el oyalamaması için daha küçük bebek patatesler kullanıyor. Daha sonra yumurta beyazlarını bir kasede "sıvı kalmayana kadar" çırpıyor ve karışımı patatesleri kaplamak için kullanıyor. Tamamen kaplandıktan sonra, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz herhangi bir şeyle tatlandırıyor ve onları 200C'de sadece 20 dakika fırına koyuyor.

Şef, daha büyük patatesler kullanırsanız fırında ihtiyaç duyulan sürenin biraz daha uzun olabileceğini söyledi ve "Patateslerin üzerinde çıtır çıtır bir kabuk elde etmenin püf noktası yumurta akıdır. İşte bu kadar 20 dakikada çıtır kızarmış patatesler hazır." dedi.

(Mynet.com)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.