Çilek üreterek göçü engellemeye çalışıyor

Çilek üreterek göçü engellemeye çalışıyor
Yozgat'ın Çekerek ilçesi Hamzalı köyünün muhtarı İsmail Ergen, diğer çiftçilere örnek olup köyden göçü engellemek amacıyla, daha önce hububat tarımı yaptığı tarlasında başladığı çilek üretiminde başarı sağladı.

Çilek üreterek göçü engellemeye çalışıyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağı Hamzalı köyünün muhtarı İsmail Ergen, yılda yaklaşık 2 bin liralık arpa veya buğday ürettiği 5 dekarlık tarlasına alternatif ürün olarak ektiği çilekten bu yıl 75 bin liralık hasat hedefliyor. 

Daha çok hububat üretimi yapılan bölgede alternatif ürün arayışına giren muhtar İsmail Ergen, çiftçinin daha fazla gelir elde etmesini sağlamak ve bu sayede köyünden göçü durdurmak amacıyla 7 dekar tarlasının 5 dekarlık kısmında geçen yıl örnek çilek bahçesi oluşturdu.

İlk zamanlar bazı sorunlar yaşamasına rağmen dekar başına 1,2 ton ürün elde eden Ergen, bu yıl ise sezon sonuna kadar dekar başına 2 ton çilek hasat etmeyi ve 75 bin lira gelir elde etmeyi planlıyor.

Alternatif ürün arayışı kapsamında yaptığı çalışmaları gazetecilere anlatan Ergen, üretimi daha da geliştirerek dekar başına 4-5 ton çilek üretimi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.