CHP'nin 'adalet' yürüyüşü başladı

CHP'nin 'adalet' yürüyüşü başladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a yapacağı yürüyüş Güvenpark'tan başladı.

CHP'nin 'adalet' yürüyüşü başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Adalet Yürüyüşü" başladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanmasının ardından aldığı İstanbul'a yürüyüş kararı çerçevesinde Güvenpark'a geldi.

Burada yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ülkede gazetecilerin ve milletvekillerinin hapiste olmasını istemediklerini vurguladı.

Bir "dikta yönetimiyle" karşı karşıya olunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık 'yeter' diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız.

Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş, kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes bu yürüyüşe destek vermek zorundadır. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz."

Adaletin olmadığı bir ülkede devlet, barış ve huzurun olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalet, adalet, adalet... Bu soylu kavramın anlamını vermek, gereğini yapmak zorundayız." dedi.

"Biz üzerimize düşeni yapıyoruz"

Herkesin düşüncesine ve siyasal görüşüne saygılı olduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, herkesin yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorunda olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Adaleti savunuyoruz. Bütün dünya duysun. Biz Türkiye'de, kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Kendi ülkemizde demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler, emekçiler, köylüler, işçiler, memurlar herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz."

Yürüyüşten notlar

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayrakları ve "adalet" yazılı dövizlerle yürüyüşe başladı.

Bazı engelli vatandaşların da tekerlekli sandalyeyle katıldığı yürüyüşte, "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atılıyor. Yine yürüyüşe katılan bazı vatandaşların elinde Atatürk posterleri bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.