CHP'de değişim sancısı: 2 belediye başkanı delege seçilemedi

CHP'de değişim sancısı: 2 belediye başkanı delege seçilemedi
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP ilçe kongresinde delege seçilemedi.

Değişim tartışmaları yaşanan CHP’de kongre hazırlıkları devam ediyor. İstanbul’un ilçelerinde yapılan delege seçiminde, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile 29 yıldır Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yapan Hasan Akgün'ün delege seçilemedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla tartışma yaşayan Kerimoğlu’nun üstünün çizildiği öne sürüldü.

Avcılar, Bakırköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Silivri'deki ilçe kongreleri yapıldı. Bu ilçelerde sadece Bakırköy’ün ilçe başkanı değişti. Bakrköy’ün mevcut İlçe Başkanı Celal Sevinç seçime katılmadı. Yerine tek liste ile seçime giren Gizem Başaran Arslan kazandı.

2014 yılından bu yana Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Bülent Kerimoğlu, yapılan seçimde delege seçilemedi. Partililerin iddiasına göre bu durum, Kerimoğlu’nun üstünün çizildiği anlamına geliyor.

Öte yandan Kerimoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmişti. İmamoğlu, Kerimoğlu’na “Bakırköy’de sokakta yürüyemeyen adamsın” demiş, Kerimoğlu ise cevap olarak İBB’nin Bakırköy’deki çalışmalarını bitiremediğinden kaynaklı sokakta yürüyemediğini ifade etmişti.

Kaynak: Halk TV

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.