CHP sözcüsü: asgari ücret en az 15 bin TL olmalı

CHP sözcüsü: asgari ücret en az 15 bin TL olmalı
CHP sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini söyledi.

CHP sözcüsü Faik Öztrak partisini MYK toplantısı sonrası, parti binasında basın açıklaması yaptı. Yerel seçim hedeflerine dair bir takım açıklamalarda bulunan Öztrak, "Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri, ağır güvensizlikle malul Erdoğan hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istedikleri sonuçları alamadıklarını belirten Faik Öztrak, aldıkları yüzde 48'lik oy oranını daha ileri götüreceklerini belirterek, "Şimdi, bu yüzde 48 oranındaki millet desteğini korumak ve bunun üzerine ezici bir zafer inşa etmek için çok çalışma zamanı. Bu çerçevede kongreler sürecini başlattık. Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecini üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik." ifadelerini kullandı.

ALIM GÜCÜNÜN DÜŞTÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Hali hazırda toplantıları devam eden asgari ücret komisyonundan çıkması beklenen karar hakkında da konuşan Faik Öztrak, alım gücünün önemli ölçüde düştüğünü belirterek, "CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.