"Cevabını vatandaş verir"

"Cevabını vatandaş verir"
Başbakan Yıldırım, "Bizim çağrımız, her türlü düzenlemenin Mecliste bütün partilerin katılımıyla, yapılması doğrultusunda. Boykot etmekle sonuç alınmaz. Vatandaş bunları uzaktan izler, günü geldiğinde de herkese hak ettiği cevabı verir." dedi.

"Cevabını vatandaş verir"

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, Moldova'ya yapacağı ziyaretin, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yılı ve Türkiye'den Moldova'ya başbakan düzeyindeki ilk resmi ziyaret olması açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Ziyarette, Moldova ile ikili ilişkileri daha da ileri noktaya taşıyacak önemli görüşmelerin yapılacağını belirten Yıldırım, birtakım anlaşmalar ve belgeler imzalayacaklarını, aynı zamanda Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Başbakan Pavel Filip ve Parlamento Başkanı Andrian Candu ile görüşeceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, geçen yıl 410 milyon dolar civarında gerçekleşen iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin, her ülkenin potansiyelini göstermekten uzak olduğunu, gerek bu ziyaretle gerekse Serbest Ticaret Anlaşması'nın getirdiği imkanlarla ikili ilişkilerde önemli mesafe katedileceğini vurguladı.

"Makam dağıtma faslına geçmişler"

Bir gazetecinin, "Sayın Deniz Baykal'dan 'Referandum sonrasında hayır cephesinde yüzde 49'un adayı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olabilir.' diye bir çıkış geldi. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bu partiden ayrılıp da iflah olan görmedim.' açıklaması geldi. Sayın Abdullah Gül de bugün bir açıklama yapacak, o bekleniyor. Yeni parti iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "Hayır kampanyası yapanlar doğrusu artık 'evet' çıktığına demek ki tam kani olmuşlar, şimdi hayır grubunun kim aday olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Bu iyi bir gelişme." karşılığını verdi.

"'Ben yokum' demek millete, vekalet verenlere saygısızlık anlamına gelir"

Yıldırım, memleketin önünde bir çok iş bulunduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Benim çağrım Sayın ana muhalefet partisi liderine, Mecliste arkadaşları katılsın, gerekli çalışmalarda yer alsınlar. Çünkü milletvekilleri Meclisteki yasalar, Mecliste vatandaşın ihtiyacı olan işleri görmek için seçti, onun için görevlendirildi. Boykot yapmak, bizim üniversite yıllarımızda zaman zaman dersleri boykot yapardık çeşitli nedenlerle artık o yıllar çok geride kaldı. Milletvekili sorumluluğuna sahip olarak görevini icra etmeli ve parti genel başkanları da buna imkan tanımalıdır. Çünkü orası milletin evidir. Milletin işlerinin görüleceği yerde 'ben yokum' demek millete, vekalet verenlere saygısızlık anlamına gelir.

Bizim çağrımız, 2019 seçimleriyle yürürlüğe girecek yeni sisteme uygun her türlü düzenlemenin Mecliste bütün partilerin katılımıyla geniş kapsamlı görüşülerek, konuşularak yapılması doğrultusundadır. Buna yönelik daha önce çağrımızı yaptık. Tekrarlıyoruz, boykot etmekle katılmamakla hiçbir sonuç alınmaz. Vatandaş, bunları uzaktan sakin bir şekilde izler, günü geldiğinde de herkese hak ettiği cevabı verir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.