Canan Karatay köylerde yaşayanların uzun yaşam sırrını açıkladı! Bunu yiyen 100 yaşını görüyor

Canan Karatay köylerde yaşayanların uzun yaşam sırrını açıkladı! Bunu yiyen 100 yaşını görüyor
Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı ve uzun yaşamının sırrını açıkladı.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşamı teşvik eden önerileriyle biliniyor.

Karatay'ın son önerisi ise, genellikle göz ardı edilen ancak sağlık açısından oldukça değerli olan beyaz lahananın turşu halini düzenli olarak tüketmenin yaşam süresini uzatabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Canan Karatay, beyaz lahananın dünyanın en önemli ve en sağlıklı besinlerinden biri olduğunu ifade etti. Özellikle ev yapımı turşu şeklinde tüketilen beyaz lahananın, doğal probiyotik kaynağı olmasıyla öne çıktığını ifade etti.

Kış aylarında beyaz lahananın bolca tüketilmesinin önemine dikkat çeken Karatay, bu alışkanlığın hastalıklardan korunmada etkili olduğunu özellikle çocuklara kazandırmanın önemine değindi.

ekran-goruntusu-2024-04-30-143621.pngBeyaz lahana turşusunun sağlık üzerindeki faydalarına da değinen Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle uzun yaşamı desteklediğini belirtti.

Köylerde yaşlıların uzun ömürlerinin sırrının beyaz lahana turşusu tüketiminde olduğunu aktaran Karatay, içerdiği probiyotikler ve antioksidanlar sayesinde vücut fonksiyonlarını etkili bir şekilde desteklediğini söyledi.

Ayrıca, sindirimi destekleyen probiyotik bakteriler içermesiyle beyaz lahana turşusunun sindirim sistemine olumlu etkiler sağladığını ve sindirim rahatsızlıklarını hafiflettiğini ekledi.

Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin yanı sıra, iltihapları azaltıcı özelliği olduğunu ve sindirim gazlarını giderici etkisi bulunduğunu ifade etti.

Beyaz lahana turşusunun lif açısından zengin olduğunu vurgulayarak, lifin sindirimi düzenleyip kilo kontrolüne yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, antioksidan açısından zengin olmasıyla kansere karşı koruyucu etkileri olduğunu da ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.