Çanakkale'deki orman yangını 19 saat sonra kontrol altına alındı

Çanakkale'deki orman yangını 19 saat sonra kontrol altına alındı
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dün başlayan orman yangını, yaklaşık 19 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında 30 hektarlık alan zarar gördü.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinin Kızıldam köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle dün saat 14.04'te çıkan yangına havadan 1 uçak, 6 helikopter, 44 arazöz, 200 işçi ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edildi.

İlk belirlemelere göre yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, 19 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, alevlere müdahale için havadan ve karadan çok önemli mücadeleler verildiğini söyledi. 

Yaklaşık 25 hektarlık bir alanda yangını kontrol altına aldıklarını aktaran Karacabey, "Dün saat 14.04 sıralarında bu yangın çıktı ve 14.20'de ilk müdahaleyi yaptık. Buraya hava araçlarıyla 2 uçak, 7 helikopter, 10 dozer, 48 arazöz ve yaklaşık 250 personelimizle birlikte ve ilçe belediyelerimizin gönderdikleri arazözlerle müdahale ettik." diye konuştu.

Karacabey, dün 12 farklı şehirde 20 ayrı noktada yangın çıktığını hatırlatarak şunları kaydetti: 

"Tabi ki yangının sevinilecek bir tarafı olmaz ancak bizim teselli bulduğumuz bir nokta, yangın Kızıldam köyünün hemen yakınında çıkmıştı. İlk andan itibaren köye doğru ilerliyordu. Ekiplerimiz yangın yerine ulaştıkları andan itibaren özellikle köye ve köylülerimize zarar gelmemesi için çok büyük gayret sarf ettiler. Bunda da başarılı olduk. Hamdolsun köyümüzde en ufak bir zarar oluşmadı. Çok şükür ekip arkadaşlarımızın mücadelesi sonucu yangını Kızıldam köyümüze yaklaşmadan çevirip kontrol altına aldık. Temennimiz ormanlarımızın yangınlarla zarar görmemesi." 

Çanakkale'deki yangın sürdüğü sırada İzmir'de de 2 ayrı noktada ciddi yangın çıktığını vurgulayan Karacabey, "Sayın Bakanımız da oradaki yangınları bizzat kendileri koordine ettiler. Bir taraftan da bizden buradaki ve ülkemizdeki diğer yangınlarla alakalı sürekli bilgi aldılar. Koordinasyonda bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün süreci başından sonuna yakinen takip etti." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.