Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüsameddin Acar

Hüsameddin Acar

Yazar

Can Azerbaycan

BİLİNDİĞİ gibi Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ 28 yıldır Ermenistan işgali altında. Bir oldu-bitti ile Dağlık Karabağ'ı işgal eden Ermenistan, Rusya'nın da kışkırtmasıyla 613 masum Azerbaycan vatandaşı katletti.

Yetmezmiş gibi, Birleşmiş Milletler'in kararına rağmen Ermenistan, kendine ait olmayan bu toprakları işgale devam ediyor. Bu da yetmezmiş gibi bundan 10-15 gün önce durduk yerde yine Azerbaycan vatandaşlarını öldürdüler...

Osmanlı İmparatorluğu'nda asırlarca tebaa-ı sadıka (sadık millet) olarak yaşayan Ermeniler, 1915'te yine eski SSCB'nin kışkırtmasıyla ülkemizin kuzey bölgelerinde katliamlara başlamıştı. O yıllarda birçok cephede savaş veren İmparatorluk, Ermenilerin bu tutumları yüzünden "tehcir" yani yer değiştirme kararı almıştı. Can havliyle vatanını savunan milletimiz, Ermenilerin bu tutumlarına -haklı olarak- karşılık vermişti. Tehcir olayında da Osmanlı yönetimi, rahat durmayan Ermeni köylerini, yine Osmanlı askerleri nezaretinde güney illerine yerleştirme kararı aldı. Çünkü kuzeyde Ruslarla iş birliği yapıyorlardı. İşte bu yer değiştirme olayında yollarda ölen, çeşitli çetelerin saldırılarına uğrayan ve yaşamını yitiren Ermeni vatandaşlarımız olmuştur.

Şimdi, Amerika ve Avrupa'daki Ermeni lobileri bunu -sözde- soykırım olarak kabul ettirip, Türkiye Cumhuriyeti'nden bir şeyler koparma peşinde.

"Tarihi bağımsız, bağlantısız tarihçilere bırakalım" diyen Türk tezine yanaşmıyorlar. "Resmî arşivleri, İngilizlerin ve Rusların da gözetiminde birlikte açalım" diyoruz, kabul etmiyorlar. Ve illa da soykırım yalanı ile göz boyamaya çalışıyorlar.

Şimdi aynı Ermenistan, 30 yıl işgal ettiği ve masum insanları katlettiği yetmiyormuş gibi bir de durduk yerde Azerbaycan'a saldırıyor...

Fakat artık kazın ayağı öyle değil. Yani meydan boş değil ve Azerbaycan artık Rusların kasıtlı olarak zayıf ve silahsız bıraktığı Azerbaycan değil. Can Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Artık bir 30 yıl daha bekleyecek halimiz yok. Dağlık Karabağ'ı toprağımıza dahil edene kadar bu hareketimiz devam edecek. Ermenistan'ın aldatmaya ve oyalamaya dönük ateşkes çağrısını kabul etmiyoruz" diye demeç verdi.

Ve üstelik Azerbaycan ordusu, bir hafta gibi kısa bir süre içinde Ermenistan birliklerine büyük kayıplar verdirirken, işgal altındaki öz topraklarında epey bir mesafe aldı. Bu sürede en az 200'ün üzerinde tank, top ve füze bataryaları imha edilirken, birçok Ermenistan askeri de etkisiz hale getirildi. Bu askerler içinde teslim olanlar da var.

Ermenistan boyundan büyük işlere kalkıştı ve uyuyan devi uyandırdı. Şimdi ayıkla bakalım pirincin taşını Nikol Paşinyan efendi!

SAVAŞIN BELİRLEYİCİSİ İHA'LAR

Azerbaycan Ordusu, özellikle İHA'larla nokta atışları yapıyor ve Ermeni ordusuna ait unsurları bir bir yok ediyor. Askerlerin birçoğu geri çekilirken, bir kısmı da çekilmeye bile fırsat bulamadan teslim bayrağını çekiyor.

Bu İHA'ları ülkemizde kimler tasarladı, kimler üretti ise Allah onlardan razı olsun.

Öncelikli PKK'ya karşı kendi sınırlarımız içinde, daha sonra Irak'ta, Suriye'de, Libya'da savaşın kaderini değiştiren İHA'lar, Azerbaycan'ın elinde de Ermenilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Vuruyor... Parçalıyor... Yok ediyor...

Yok ederken kameraya da çekip, bizlere izletiyor... Bunu yapan İHA, yani insansız hava aracı...

Maliyeti 4-5 milyon dolar olan bir İHA, maliyeti 20-25 milyon dolar olan tanklardan onlarcasını imha edebiliyor. Üstelik, bir askerin bile burnu kanamadan.

Çok değil 2010 yılında İsrail'e 250 milyon dolar ödeyerek 10 adet Heron almıştı Türkiye. Yani tanesi 25 milyon dolardan. Yani bugünün parası ile tanesi yaklaşık 190 milyon TL'den...

Ona keza, Amerika'dan parasını ödeyip yıllarca beklediğimiz insansız hava araçları da vardır. Tıpkı F-35'lerde olduğu gibi...

Şimdi bu fiyatın 6'da birlik bir harcaması ile daha yetenekli İHA'lar üretebiliyoruz.

TSK envanterine giren ilk yerli ve millî İHA Bayraktar TB2 yaklaşık bir yıldır süren çalışmalar sonunda silahlandırıldı. Üzerine Roketsan'ın geliştirdiği füzeler takılmasıyla Türkiye; ABD, Çin, İsrail ve İran'ın ardından kendi silahlı İHA'sını üreten 5'inci ülke oldu.

Türkiye, kendi tankını üretiyor. Türkiye kendi İHA'sını üretiyor. Üstelik bu silahlara birçok ülkeden talepler de gelmeye başladı.

Ah bir de F-35 kalitesinde donanımlı ve üstün teknolojiye ve muharip gücüne sahip uçakları üretebilsek...

Savaş her zaman kötüdür ve hatta cinayettir amma, güçlü ve dinamik bir ordu dosta güven, düşmana korku verir her zaman.

Atatürk'ümüzün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesine inanıyoruz. Ancak "Su uyur, düşman uyumaz" özdeyişi için de her an uyanık ve güçlü olmak durumundayız. Üzerinde bulunduğumuz ve adeta etrafı ateş çemberinden oluşan bu topraklarda ayakta kalmak ve ebet müddet olmak için güçlü ve uyanık olmak zorundayız vesselam.

Böyle olalım bir zahmet...

Can Azerbaycan, sen yoluna devam et...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları