Cam gibi cilt için bunları mutlaka yapın! İşte ışıl ışıl cilt için altın kurallar

Cam gibi cilt için bunları mutlaka yapın! İşte ışıl ışıl cilt için altın kurallar
Mat görünen ve lekeli bir cilt, bakımsız görünmenize neden olur. İşte cildinizin ışıl ışıl parlaması için yapmanız gerekenler...

Cilt temizliğine özen göstererek, cildinizi nemlendirerek ve doğal bakım ürünleri ile cildinizi destekleyerek ışıl ışıl ve genç bir görünüm yakalayabilirsiniz.

CİLDİNİZİ DERİNLEMESİNE TEMİZLEYİN VE ARINDIRIN

Cam cilt görünümü elde etmek için uygulamanız gereken ilk adım, tertemiz bir cilde sahip olmaktan geçer. Cildinizi derinlemesine temizlediğinizden emin olmak için, iki aşamalı bir yüz temizleme rutini uygulayabilirsiniz. Öncelikle yağ bazlı temizleyicinizi kullanarak cildinizdeki tüm makyaj ve kir kalıntılarını arındırmalı, daha sonra su bazlı temizleyici yardımıyla cildinizi temizlemelisiniz. Son olarak, cilt tipinize uygun bir peeling yardımıyla cildinizdeki ölü hücre kalıntılarını da arındırmalı ve sonraki aşamaya geçmelisiniz. Kuru ya da hassas cilt tipine sahipseniz ya da peeling kullanmak istemiyorsanız, bu adımda cilt tipinize uygun bir tonikten yardım alabilirsiniz.

1-1.jpg

YÜZ BAKIM SERUMU VE YAĞLARINDAN DESTEK ALIN

Nemlendirici kullanımına geçmeden önce cildinizi derinlemesine nemlendirmek için yüz bakım serumlarından ya da yağlarından destek alabilirsiniz. Özellikle kuru ya da hassas bir cilde sahipseniz, yağ bazlı serumlar yüzünüzdeki gerginlik hissini gidermek için oldukça etkili çözümler sunabilir. Karma ya da yağlı bir cildiniz varsa, cilt tipinize uygun serumları tercih edebilirsiniz. Kullandığınız ürünlerin doğrudan serum formunda olması şart değil. İçeriğinde cildinizin ihtiyaçlarını karşılayan serum ve nemlendirici bileşenler barındıran yüz maskelerini de gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerin cildinizde uzun süre boyunca nem hapsedebilecek bileşenler barındırması oldukça önemlidir.

ameliyatsiz-estetik-sonrasi-yapil-5459191.jpg

GÜNEŞ KREMİ VE NEMLENDİRİCİ KULLANMAYI UNUTMAYIN

Serum desteği ile nemlenmiş olan cildinize uygulamanız gereken bir adım da, cildinize uygun bir nemlendirici kullanmaktır. Bu sayede cildinizin doğal bariyerini güçlendirebilir, elastikiyetini ve yumuşaklığını koruyabilirsiniz. Ancak güneşin zararlı ışınlarının cilt sağlığınıza karşı yarattığı riski de unutmamak gerekir. Cildinizi hasar görmekten ve güneş lekelerinden korumak için, özellikle dışarı çıktığınız günlerde nemlendiricinizle birlikte bir güneş kremi kullanmayı unutmamalısınız.

GÖZENEKLER NASIL SIKILAŞIR?

Cildinize gereken özeni ve değeri göstermek istiyorsanız cildinizi iyi tanımanız gerekir. Gözenekler cilt sağlığını belirler. Eğer sıkı ve temiz gözenekleriniz varsa muhtemelen sağlıklı bir cilde sahipsinizdir. Cildin yapısında bulunan ve cildin nefes almasını sağlayan gözenekler açık olduğunda cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler.

jjuj.jpgKir ve ölü derilerle kaplanan gözenekler nefes alamaz. Bu sebeple de gözenekler zamanla genişler.

Gözenekler genişleyince cilt sağlıksız ve cansız görünür. Gözenekleri ölü hücrelerden arındırmak için düzenli olarak peeling yapmanız gerekir. Eğer gözenekli bir cildiniz varsa haftada 1 ya da 2 kez düzenli olarak peeling yapabilirsiniz. Böylece cildinizi nefes almasını sağlayabilir ve hücre yenilenmesini destekleyebilirsiniz.

PÜRÜZSÜZ CİLT İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ MASKELER

Sivilceli, akneli ciltler için maske

Çikolatalı maske

Kil maskesi

Domates püresi maskesi

Kahve telvesi maskesi

Muzlu yoğurt maskesi

Salatalık maskesi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.