Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT düzenlemesi ocak ayını bulabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT düzenlemesi ocak ayını bulabilir
Milyonlarca emekli insanın beklediği, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT'nin aralık ayında sunulacağını fakat yasalaşmasının zaman alacağını belirtti. EYT ile birlikte Meclis'e biri enerji, diğeri ekonomi olmak üzere iki torba kanunun sunulacağını da söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin önümüzdeki ayın ilk haftasında Meclis''e sunulacağını duyurdu ancak bazı AKP''li yetkililer, EYT düzenlemesinin aralık  ayının ilk haftasına Meclis''e sunulsa bile yasalaşması ocak ayını bulabileceğini belirtiyor.

Teknik çalışması biten EYT düzenlemesini muhtemelen aralık ayının ilk hastası Meclis''e sunulacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 Aralık''ta 12 gün sürecek biri enerji, diğeri ekonomi olmak üzere iki torba kanunun daha sunulacağı ifade ediliyor.

EYT''DE GECİKME 
Gazete Duvar''ın aktardığına göre, bu teklifler de yasalaştıktan sonra her bütçe sonrası olduğu gibi çalışmalara kısa bir ara verileceği biliniyor. AKP''li bazı yetkililer yoğun gündem nedeniyle EYT teklifinin aralık ayı içinde Meclis’e sunulsa dahi görüşmelerinin yapılıp yasalaşmasının ocak ayı ortasını bulabileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.