Çalışırken, "ayakta uyumak" artık mümkün

Çalışırken, "ayakta uyumak" artık mümkün
Artık çalıştığınız yerden uyumanız mümkün. Gelişen teknoloji ile oturduğunuz yerde şekerleme yapmanızı mümkün kılacak kapsüller geliştirildi.

Erhan KARADAĞ/ KAMU SON HABER

İş hayatı çoğu zaman gündelik yaşamın önemli bir zaman dilimini kapsıyor. Kişinin dik bir pozisyonda uyuyabilmesine imkan tanıyan özel kapsüller geliştirildi.

Griaffenap ismini taşıyan bu kapsüller birçok iş yerinde kullanılması planlanıyor.

Donanımhaberde yer alan habere göre, Japonya, ofis çalışanlarının gün içinde dinlenme şeklini değiştirebilecek ilginç bir buluşa imza attı. Doğu Asya ülkesi insanların "ayakta" uykuya dalabilmelerinin sağlayan yenilikçi bir dikey kapsül geliştirdi. Giraffenap olarak adlandırılan cihazın iş yerlerinde kullanılması planlanıyor.

Hatta ofis çalışanları arasında popüler hale bile gelebilir. Vücut ergonomisine uygun olması ve az yer kaplaması da diğer avantajları olarak sıralanıyor.

Giraffnap boyu 195 santimetreyi aşmayan ve 100 kilogramı geçmeyen kişiler için tasarlanmış bir ürün. Cihazın mesai arasında kısa bir şekerleme yapmak isteyen ofis çalışanları için muazzam bir keşif olduğu düşünülüyor. Şirketlerin bu kapsülü ofislerine kurmalarının ne kadara mal olacağı ise henüz belli değil.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.