Çakmakla taksiciyi gasp etti

Çakmakla taksiciyi gasp etti
Adana’da boğazına bıçak dayadıkları taksicinin 400 lirasını, tabanca görünümlü çakmakla korkutarak gasp ettiği iddia edilen iki zanlı yakalandı.

Çakmakla taksiciyi gasp etti

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde boğazına bıçak dayadıkları taksicinin parasını, tabanca görünümlü çakmakla korkutarak gasbettiği iddia edilen iki zanlı gözaltına alındı.

İddiaya göre, Adana Merkez Otogarı’nda taksicilik yapan Abdurrahman Ataç'ın (44) aracına binen iki kişi, Kıbrıs Caddesi'nde şoförün boğazına bıçak dayayarak otomobili durdurmasını istedi.

Şüpheliler, tabanca görünümlü çakmakla da tehdit ettiği taksicinin 400 lirası gasbetti. Cep telefonunu ise eski olduğu gerekçesiyle almayan zanlılar, taksiciye isteği üzerine 65 lira mazot parasını vererek kaçtı.

Polis merkezine giderek şikayetçi olan Ataç, daha sonra şüphelilerin otogarda olduğunu fark etmesi üzerine durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Ekipler gelene kadar zanlıları takip eden taksici, otogarda görevli polis memuru ve özel güvenliklerin yardımıyla şüphelileri Kayseri'ye gitmek üzere bindikleri otobüste yakaladı.

Otogara gelen polis ekiplerinin gözaltına aldığı iki zanlının, Kayseri’deki bir yetiştirme yurdundan kaçan T.U. (17) ve E.M.S (17) olduğu belirledi.

Şüphelilerin üzerinde tabanca görünümlü çakmak ve bıçak ele geçirildiği öğrenildi.

- "Ara sokakta gasbedildim"

Taksi sürücüsü Abdurahman Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelilerin parasını bir ara sokakta gasbettiğini söyledi.

Şüphelilerle yaşadığı diyaloğu anlatan Ataç, şunları kaydetti:

"Bana ‘sana bir iyi bir de kötü haberim var’ dediler. ‘Hayırdır ne oldu’ dedim. ‘İyi haberim senin canını bağışladım. Kötü haber bütün paralarını alacağım’ dedi. Emekçi biri olduğumu ve çocuklarımın rızkının peşinde koştuğumu söyledim. Paraları ve cep telefonunu vermemi söylediler. Sonra paramı aldılar. Cep telefonumu eski diye almadılar. Ben de ‘Bari mazot paramı verin ‘deyince 65 lira para verdiler. Daha sonra araçtan inerek kaçtılar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.