Bursluluk sınavı yerleri ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınavı yerleri ne zaman açıklanacak?
MEB tarafından düzenlenen İOKBS bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılımı ile 3 Eylül'de gerçekleştirilecek. Peki bursluluk sınavı yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınavı başvuruları 21 Haziran itibarıyla sona erdi. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bursluluk sınavı 3 Eylül Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Sınava sayılı günler kala milyonlarca aday, "Bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap aranmaya başladı.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı giriş belgesi henüz erişime açılmadı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu takvimine göre, sınav giriş yerleri sınav tarihinin en az 7 gün önce ilan edilmesi gerekiyor. Yani takvime göre sınav giriş belgeleri 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü yani bugün açıklanması bekleniyor. Adaylar sınav yerleri yayımlandıktan sonra e-Okul üzerinden veya meb.gov.tr adresinden İOKBS sınav yerlerini öğrenebilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. 2023 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında bursluluk ücreti 863 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki aylardan itibaren yeni burs ücretleri duyurulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.