Bu yöntemler siyah noktaları anında yok ediyor! Cildiniz cam gibi olacak

Bu yöntemler siyah noktaları anında yok ediyor! Cildiniz cam gibi olacak
Siyah noktalar çoğunlukla yağlı ciltlerde görünüyor. Her ciltte oluşan siyah noktalar için detaylı bir cilt bakımı yapmak gerekiyor. İşte siyah noktalarınızı yok ederek tekrar oluşmasını engelleyen yöntemler...

Siyah nokta toplumun büyük bir kesimini etkileyen cilt sorunları arasındadır. Siyah noktanın hormonsal, çevresel ve fizyolojik birçok sebebi olduğu bilinmektedir.

Hormon değişikliklerinin siyah nokta oluşumunu tetiklediği bilinmektedir. Aynı zamanda yağlı bir cilde sahip olmak da siyah noktaya sebebiyet verebilir. Cilt temizliğinin uygun bir şekilde yapılmaması gibi sebepleri de olabilmektedir.

İŞTE DOĞAL ÇÖZÜM YOLLARI

Siyah nokta evde doğal çözüm yolları olduğu bilinmektedir. Bu yöntemlerden biri evde doğal malzemelerle hazırlanan maskeleri düzenli olarak cilde uygulamaktır.

Siyah noktanın en sık oluşum nedenleri arasında yağlı bir cilde sahip olmak gelmektedir. Bunun önüne de cildin yağını dengeleyerek arındırılmasını sağlayan maske uygulamalarıyla geçilebilmektedir.

KARBONAT

Karbonat Kg, , Makbul - Fiyatı ile Makbul'de.

Karbonat sivilcelerin giderilmesinde olduğu kadar siyah noktalardan kurtulmak için de etkili bir malzeme. Karbonat küçük granüllü yapısı ile doğal bir peeling işlevi görüyor.

2 yemek kaşığı karbonatı maden suyu ile karıştırıp macun haline getirin. Ciltteki sorunlu bölgelere masaj yaparak uygulayın. Ilık suyla durulamadan önce birkaç dakika kurumasını bekleyin. Bu karışımı haftada bir ya da iki kere uygularsanız faydasını göreceksiniz.

LİMON SUYU

Limon suyunun faydaları nelerdir? | Sağlık

Siyah noktalar açık ve tıkanmış gözeneklerin havayla teması ile oluştuğu için bu noktaları "küçültmek" biraz işinizi kolaylaştırabilir. Limon suyunun sıkılaştırıcı özelliği bu iş için biçilmiş kaftan gibi gözükse de geçici olarak cildi beyazlatıp güneşe karşı hassasiyet yaratabilir.

Eğer hassas bir cildiniz varsa limon suyunu mutlaka temiz su ya da gül suyu ile karıştırarak inceltin. 1 limonu küçük bir kavanoza sıkın, pamuğu limon suyuna batırın. Pamuğun sadece nemlenmesi yeterli. Problemli bölgelere uyguladıktan 20 dakika sonra durulayın.

KİL

KİL İçerdiği zengin mineraller nedeniyle kil çağlar boyu cilt hastalıklarını iyileştirmek için kullanılıyor. Kil maskesi, biriken kiri gözeneklerden arındırarak, cildin tüm bu mineralleri hemen emmesini sağlıyor. Ayrıca kan dolaşımı hızlanan cilt daha canlı görünüyor. Cilt kuruluğunu önlemek için maskeyi duruladıktan hemen sonra nemlendirici kullanmakta fayda var. Cildinizin hassasiyet derecesine göre maskenize sirke ya da gül suyu karıştırarak maksimum etki sağlayabilirsiniz.

İçerdiği zengin mineraller nedeniyle kil çağlar boyu cilt hastalıklarını iyileştirmek için kullanılıyor. Kil maskesi, biriken kiri gözeneklerden arındırarak, cildin tüm bu mineralleri hemen emmesini sağlıyor. Ayrıca kan dolaşımı hızlanan cilt daha canlı görünüyor.

Cilt kuruluğunu önlemek için maskeyi duruladıktan hemen sonra nemlendirici kullanmakta fayda var. Cildinizin hassasiyet derecesine göre maskenize sirke ya da gül suyu karıştırarak maksimum etki sağlayabilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Yeşil Çay Nasıl Demlenir? - Sağlık Haberleri

Sivilceye meyilli ciltler yeşil çayı çok sever. İçindeki antioksidanlar fazla yağı temizlemeye yardımcı olup ciltteki iltihabı azaltır.

Yeşil çayın soğumasını bekleyip siyah noktaların üzerine sürün. En az 10 dakika kurumasını bekleyin ve durulayın. Ardından nemlendiricinizi uygulamayı unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.