Bu ülkelerde Tiktok'a erişim yasak'Neden yasaklandı'

Bu ülkelerde Tiktok'a erişim yasak'Neden yasaklandı'
TikTok, kısa video paylaşımlarına odaklanan bir sosyal medya platformu olarak biliniyor. Bir çok ülkede farklı gerekçelerle yasaklanan uygulamanın Türkiye'de de yasaklanması gündemde..Peki hangi ülkelerde yasak?

TikTok, özellikle genç kullanıcılar arasında popülerlik kazanan bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu platformda kullanıcıların ürettikleri içerikler sayesinde gelir elde edebildiği de biliniyor. Platform sık sık uygulama içerisinde yer alan fenomenlerin Z kuşağını kötü etkilediği gerekçesiyle gündeme getiriliyor.

HANGİ ÜLKELERDE YASAKLANDI?

ABD

ABD'nin Montana eyaletinde Çinli sosyal medya platformu TikTok uygulamasının tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Öte yandan New York Belediyesi, TikTok'un devlete ait cihazlarda kullanımını yasakladı. Şehirde bulunan kurumlara, uygulamayı kaldırması için 30 günlük bir süre tanınırken, Amerikalı yetişkinlerin yarısı bu yasağı destekledi.

TAYVAN
TikTok, Aralık 2022'de Tayvan'ın devlet cihazlarından yasaklandı. Bu hamle, FBI'ın TikTok'un ulusal güvenlik riski oluşturduğu yönündeki uyarısının ardından geldi.

KANADA
Diğer ülkelere paralel olarak Kanada da bu yılın Şubat ayında TikTok'u tüm devlet mobil cihazlarından yasakladı. Hazine Kurulu Başkanı Mona Fortier, kısmi yasağın, uygulamanın "gizlilik ve güvenlik açısından kabul edilemez düzeyde risk" teşkil etmesinden kaynaklandığını söyledi.

ENDONEZYA
Endonezya, 2018'de pornografi, uygunsuz içerik ve kutsallara hakaret gibi nedenlerle TikTok'u yasaklamıştı. Yasak, uygulamanın sansür uygulamayı kabul etmesinin ardından bir hafta içinde kaldırılmıştı.

BİRLEŞİK KRALLIK
Birleşik Krallık hükümeti TikTok'u 16 Mart 2023 tarihinde tüm devlet elektronik cihazlarından yasakladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.