Bu seçim bir parti seçimi değildir

Bu seçim bir parti seçimi değildir
"Bu seçimi mevcut cumhurbaşkanı üzerinden götürmek de yanlış olur. Bu seçim bir parti seçimi değildir. Bu seçim ülkenin geleceğinin oylanacağı bir seçimdir"

Bu seçim bir parti seçimi değildir

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Bu seçimi mevcut cumhurbaşkanı üzerinden götürmek de yanlış olur. Bu seçim bir parti seçimi değildir. Bu seçim ülkenin geleceğinin oylanacağı bir seçimdir." dedi.

Köse, CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

16 Nisan'daki halk oylamasının halkın talebiyle ve uzlaşmayla ortaya çıkmadığını savunan Köse, yine de bu çalışmayı yürütmek durumunda olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmalarına İç Anadolu'dan başladıklarını anlatan Köse, Kurtuluş Mücadelesi'nde çok önemli rol oynayan Anadolu'nun bu süreçte de hayati önem taşıdığını vurguladı.

Halkın sağduyusuna inandıklarını belirten Köse, şöyle devam etti:

"Ülkesinin geleceğine dair endişesi olan, vicdanı olan halkımızın ülkenin bu karanlığa gitmesine izin vermeyeceğine inanıyoruz. Bu sistem despot yönetimlere zemin hazırladığı için riskli bir yönetim biçimidir. Özellikle Ortadoğu gibi demokrasi kültürünün tam yerleşmediği coğrafyalarda halkların büyük acılar yaşamasına neden olmuştur. Fren ve denge mekanizmasının çalışmadığı, hukuk devleti anlayışının bulunmadığı, bütün gücün merkezde toplandığı bir ülkede başkanlık sistemi demokratikleşmeyi sağlamaz. Tarihiyle övünen bu koca ülkenin, şehitlerinin kanlarıyla kazanılmış bu ülkenin bir kişinin diktasında yönetilerek, saltanat ve hilafet kapısının aralanacağı bir yapıya gitmesine asla izin vermeyiz."

Köse, sistem ile ilgili teklif Meclise ilk geldiği dönemlerde ülkenin kutuplaşmaya doğru gittiğini, kabul edilmesi halinde de kutuplaşmaların derinleşeceğini ileri sürdü.

Bazı kesimlerin bu seçimi mevcut cumhurbaşkanı üzerinden yürüttüğüne dikkati çeken Köse, şunları söyledi:

"Bu seçimi mevcut cumhurbaşkanı üzerinden götürmek de yanlış olur. Bu seçim bir parti seçimi değildir. Bu seçim ülkenin geleceğinin oylanacağı seçimdir. Aslında mevcut cumhurbaşkanı yerinde kalacak zaten. Önemli olan bu ülkenin rejiminin değiştirilmesine izin vermemektir. Kendisini demokrat olarak gören, ülkesini seven, adını ve kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın, ister ülkücü ister demokrat ister devrimci ister muhafazakar olarak tanımla, bu seçim hiçbir partinin sorunu değil, bu ülkemizin geleceğinin sorunudur. Şunu unutmayalım zalimleri var eden mazlumların rızasıdır. Yeni zalimler yaratmayalım. Vicdanı olan herkesin bu getirilmek istenen sisteme 'Hayır' demesi gerekmektedir. Şili başardı biz de başarabiliriz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.