Bu şartları karşılayan herkes sevinecek 'Sınavsız ve mülakatsız' alım yapılacak

Bu şartları karşılayan herkes sevinecek 'Sınavsız ve mülakatsız' alım yapılacak
Bekçi pozisyonları için ilanlar yayınlandı ve şartlar açıklandı. Pek çok kişi şartların detaylarını merak ediyor. İşte o detaylar…

Bekçi olmak isteyenler KPSS şartı aranıp aranmadığını merak ediyordu. İş ve İşçi Bulma Kurumu bu soruların yanıtını vatandaşlara verdi. Açılan ilanlara başvuru yapacak olan adaylardan KPSS ve mülakat şartı aranmıyor. Bu sevindirici haber, çarşı ve mahalle bekçisi pozisyonları için başvuru yapacak adayları bir hayli sevindirdi. Peki, adayların hangi şartları karşılaması gerekiyor?

iskur1.jpg

Bekçi alımları için başvuru yapmadan önce şartları sorgulayan adaylar, sınav ve mülakat şartının olmadığını duyunca daha da umutlandılar. Ancak hangi şartları karşılamaları gerektiğini de merak ediyorlar. 12-30 Kasım 2023 tarihleri arasında alım yapmaya başlayan İŞKUR, şartların detaylarını paylaştı.

BEKÇİ ALIM İLANLARI ŞARTLARI

İlanları bekleyen pek çok kişi, bekçi olabilmek için hangi şartları karşılaması gerektiğini merak ediyor. Bekçi ilanları İŞKUR tarafından yayınlanırken şartlarda sınav ve mülakatın aranmayacağı iyi bir haber oldu. Adayların şu şartları karşılıyor olması bekçi olmalarına yetecek:

Öncelikle İŞKUR tarafından verilen bekçi ilanları titizlikle incelenmeli, genel ve özel şartlara dikkat edilmeli. Eğitim, fiziksel yeterlilik, güvenlik soruşturması, sağlık kontrolleri önemli detaylar olarak öne çıkıyor.

bekci.jpg

Bu dönemde bekçi alımları özel sektör üzerinden yapıldığı için adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Bir tek kamu kurumları için açılan bazı ilanlarda sınav puanı aranabiliyor. Özel sektör üzerinden verilen ilanlara başvuracak adayların KPSS ve mülakat şartına tabi olmamaları sevindirici bir haber.

İŞKUR’un yayınladığı ilanlara göre adaylarda aranan temel şartlardan biri 18-56 yaş arasında olunması yönünde. Belirli yaş aralığında olmanın dışında diğer genel şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak, adli sicil kaydının temiz olması, güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, vardiyalı ve sürekli ayakta çalışmaya uygun olmak, emekli olmamak, yaşlılık aylığı almıyor olmak ve sağlık sorunlarının görev yapmaya engel teşkil etmemesi şeklinde açıklanıyor.

Özel şartlar ilanların içeriğine göre farklılık gösterebiliyor. Adayların bunu göz önünde bulundurması gerekiyor.

iskur2-001.jpg

Adayların yayınlanan ilanlara 1 hafta içinde başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru süreleri ilandan ilana değişiklik gösterebiliyor. İlanların son başvuru tarihleri için İŞKUR’un resmi sitesindeki açık iş ilanları sayfası kontrol edilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.