Bu sabah geldi! Emeklilere bir zam müjdesi daha

Bu sabah geldi! Emeklilere bir zam müjdesi daha
SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı hepsini kapsıyor. Milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla beklediği zam haberi bu sabah geldi. İşte emeklilere gelecek zammın detayları...

Tüm emeklilere bir zam müjdesi daha!

İlan365'te yer alan habere göre, emekli maaşlarına en az 1700 TL zam geliyor. Üstelik zam haberi bütün emeklileri kapsıyor. SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı Hepsi farklı oranlarda zam alacak. Peki emekli zammı hesaplara ne zaman yansıyacak? Emekli maaşlarına ne zaman zam gelecek?

Emeklilere 2021 yılında ek ödemeler, promosyon ücretleri, bayram ödemeleri de dahil olmak üzere birçok kazanım elde etti. Gözü kulağı şimdi 2021 yılının sonunda yani yeni yılda gelecek olan zamlarda. Emekli vatandaşlar 2022 yılına da zamla başlayacak. Ocak ayında bütün emekliler maaşlarını zamlı olarak alacak üstelikte geçtiğimiz yıllara oranla emekli maaşlarını bu yıl rekor zamlar yapılacak. Peki 2022 emekli zammı belli oldu mu? 2022 emekli maaş zammı ne kadar olacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE ENFLASYON ORANINDA ZAM

Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz ayında enflasyon oranında maaş zammı almıştı. 2022 yılının Ocak ayında açıklanacak olan yılın ikinci 6 ayına ait olan enflasyon verileri doğrultusunda yine emekliler enflasyon oranında zam alacak.

Elbette SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam beklentilerine ilişkin birtakım tahminlerde söz konusu.  Merkez Bankası yılın ikinci yarısı için enflasyon tahminini açıkladı. Yılın ikinci yarısında enflasyonun 'ün üzerinde olacağı tahmin ediliyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri enflasyon oranında zam alırsa rekor bir zam almış olacak. Ayrıca 2022 yılında emeklilerin Bayram ikramiyelerinin de zamlanması bekleniyor.

MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI BELLİ OLDU

Hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda Geçtiğimiz günlerde memur emeklilerinin 2022 yılında alacakları zam oranı belli olmuştu. Memur emeklileri 2022 yılında %5’lik toplu sözleşme zammı alacak. Aynı zamanda tahminlere göre enflasyon farkı da yüzde 2.21 çıkacak. Enflasyon farkının bu şekilde çıkması halinde memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 7.21 zam yansıması bekleniyor. 2022 yılının ilk günlerinde enflasyon oranlarının açıklanması sonrasında enflasyon farkı belli olacak. Ocak ayının ilk maaşı zamlı olarak emeklilerin hesabına geçecek.

2022 EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı şimdi 2022 emekli zammı haberlerinde. Ocak ayında emeklilerin zamlı maaşları hesaplarına yatacak. Emekli 2022 zam bunun ise Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarının hemen ardından belli olacağı tahmin ediliyor. Enflasyon rakamları TÜİK tarafından her ayın üçünde açıklanıyor. Ancak Ay'ın üçünün hafta sonuna denk gelmesi halinde takip eden ilk iş gününde enflasyon rakamları belli oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.