Bu bitki doğal antidepresan olarak biliniyor! Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Bu bitki doğal antidepresan olarak biliniyor! Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız
Kantaron, doğal bir antidepresan olarak bilinir. Özellikle hafif ve orta dereceli depresyon belirtilerini hafifletmede etkilidir.

Kantaron'un sağlığa en önemli faydası antidepresan özelliğine sahip olmasıdır. Bitkinin içeriğindeki hipericin ve hiperozid maddeleri, serotonin düzeyini dengede tutarak ruh hali üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

grf.png

SARI KANTARON YAĞI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Sarı kantaron yağı, şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları, mide rahatsızlıklarını önler, gastrit kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılır. Egzama, akne ve sivilceler, hemoroidler, boğaz, yutak, deri ve mukoza zarının iltihaplanmasına neden olan bakteriyel ve viral enfeksiyonların tedavisinde bir yardımcı olarak idealdir.

Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.

SARI KANTARON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Bu bitkinin çeşitli rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle kullanımı yaygındır. En sık yanıkların, yaraların, kesiklerin tedavisinde ve yaşlanma karşıtı özellikleri için sarı kantaron yağı kullanılmaktadır. Sarı kantaron yağının iyileştirici etkileri mantar, virüs ve bakteri ile ilgili problemlerde kendini gösterir. Ayrıca ciltte oluşan yara ve lekelere karşı etkilidir, böcek ısırıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

İyileştirmeyi hızlandırır

Sarı kantaron yağı, hücre onarıcı ve yenileyici etkisi bulunduğu için düzenli bir şekilde kullanıldığında yara, yanık ve akne izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca diyabetik ayak ülserlerinin yanı sıra diğer lezyonları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Cilt sorunlarını tedavi eder

Cilde uygulandığında, sarı kantaron yağı etkilenen bölgeye kan akışını artırarak yanıkları ve sıyrıkları tedavi eder. Kremlerin içindeyken mikroorganizmaları öldürerek açık yaraların temiz kalmasına yardımcı olur. Ayrıca hassas cildi yatıştırmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Enfeksiyonla savaşır

Sarı kantaron yağı güçlü bir antiviraldir. Bakteri ve mantarlara karşı da aynı oranda etkilidir. Cilt üzerinde bu mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar için kullanılabilmektedir. Ayak mantarı, uçuk, deride oluşan enfeksiyonlarda iyileşme sağlamaktadır.

Cilt kalitesini iyileştirir

Sarı kantaron yağı topikal uygulaması, doğal yağları ile cildi nemlendirdiğini göstermiştir. Yaşlanma karşıtı etkileri bulunmaktadır. Düzenli uygulama ile cildi sıkılaştırarak ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cildin elastikiyetini artırmaktadır. Cilt tonunu eşitlemektedir.

Saç dökülmesini önler

Zengin bileşenleriyle sarı kantaron yağı, saçı ve saç köklerini beslediği için saç dökülmesini önler. Saçları güçlendirir ve gürleştirir. Saç derisinde oluşan pullanma, kepek ve egzamaya karşı kullanılabilmektedir.

e20deb33adfd90b046f74c0d154b5aef-qp7z.jpg

KANTARON YAĞI KULLANIMI

Mide ve sindirim sistemi için kantaron yağının kullanım şekli aç karnına sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1 tatlı kaşığı (10 ml) içilmesi önerilir. Bu sayede mide koruyucu etki gösterir ve mide ülserini tedavi etmeye destek olur.

SARI KANTARON YAĞI CİLTTE NASIL KULLANILIR?

Sarı kantaron yağı ciltte yara iyileşmesi, deri enfeksiyonları, egzama gibi çeşitli diğer cilt rahatsızlıkları için topikal olarak kullanılmaktadır. Düzenli bir şekilde kullanılması hem hastalıkları iyileştirmede hem de önlenmesinde önem taşımaktadır. Sarı kantaron yağı haftada 1ya da 2 kez saç bakımında kullanılabilir. Saç yıkanmadan en az 30 dakika önce uygulanmalı ve saç derisine birkaç dakika boyunca nazikçe masaj yapılmalıdır. Daha sonra saç yıkanarak yağdan arındırılmalıdır.

cilt-bakiminda-c-vitamini-serumun-onemi-3eb0.jpeg

Sarı kantaron yağı şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları için de kullanılabilmektedir. Günlük tüketimde 2 çay kaşığını geçmemek gerekmektedir. Sarı kantaron yağının ilaçlarla etkileşimi nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Sarı kantaron yağı ilaçların etkisini değiştirebilir ya da etkisiz hale getirebilirler. Düzenli ilaç kullanmak zorunda olan kişiler kullanmadan önce mutlaka uzman bir hekime danışmalıdır.

Sarı kantaron yağı kullanırken ağrı, karıncalanma, iyileşmeyen yaralar, ciltte reaksiyonlar gibi olağan dışı bulgular olursa kullanımı bırakılıp uzman bir hekime başvurulmalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.