Bu besinler kanı tertemiz yapıyor! Vücuda adeta format atıyor

Bu besinler kanı tertemiz yapıyor! Vücuda adeta format atıyor
Doğru yiyecekleri yemek, organların kanı daha iyi temizlemesine ve hastalıkları önlemesine yardımcı olmasını sağlar.

Kanı temizlemek, vücuttaki toksinleri doğal olarak dışarı atmanın ve genel sağlığı korumanın iyi bir yoludur. İşte, kanı temizleyerek sizi daha sağlıklı yapan besinler:

ZERDEÇAL

zerdecal.jpg

Zerdeçal, yüzyıllardır karaciğer ve sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkumin, vücudun detoks ve arınma süreçlerinin hızlanmasını sağlar.

Tüketimi: Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.

AVOKADO

sub-buzz-735-1623884808-5.jpg

Avokado, kötü kolesterol seviyelerini düşürür, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur ve karaciğeri toksinlerden arındırdığı bilinen yüksek seviyede glutatyon içerir.

Tüketimi: Antioksidan miktarı yüksek bir meyve olmasından dolayı sağlığınız için avokadoyu günde bir adet tüketebilirsiniz.

KİŞNİŞ

bowl-cilantro-leaves-coriander-fruits-coriandrum-sativum.jpg

Kişniş, yediğiniz yiyecekler veya soluduğunuz kirli hava yoluyla kana karışan cıva ve diğer ağır metallerden vücudun kurtulmasına yardımcı olur.

Tüketimi: Kişniş çayının yemeklerden önce bir bardak kadar tüketilmesi önerilir.

GREYFURT

greyfurtun-faydalari-1.jpg

Bir bardak greyfurt suyu içmek, karaciğerde bulunan detoks edici enzimleri harekete geçirmeye ve vücuda zararlı maddeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Tüketimi: Günde 1 adet greyfurt tüketebilir veya 1 bardak greyfurt suyu içebilirsiniz.

LİMON SUYU

hickirik-3.jpg

Zararlı kimyasallardan kurtulmanın en iyi yollarından biri her sabah limonlu su içmektir. Toksinleri ve zehirleri vücuttan uzaklaştırmaktan sorumlu bir organ olan karaciğer, uykunuz sırasında inanılmaz derecede aktiftir. Bu nedenle, uyandıktan sonra işlevini sürdürmek önemlidir. Sabahları limon suyu içmek, karaciğerinizin tam hızda çalışmasına izin vererek vücudunuzun toksinleri filtreleme yeteneğini artırır.

Tüketimi: Her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi geliyor.

EKİNEZYA ÇAYI

ekinezya-cayi-faydalari.jpg

Ekinezya sadece soğuk algınlığı durumunda alınmamalıdır. Soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olan bitkiler vücudu ideal işleyişini sokar ve ayrıca kanı temizlemeye yardımcı olur. Çalışmalar, ekinezyanın beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırdığını göstermiştir. Bu, yabancı cisimleri, zararlı kimyasalları ve toksinleri kontrol etmek için gereklidir. Ekinezyayı tozlar, tabletler veya kökler şeklinde tüketebilirsiniz.

Tüketimi: Ekinezya çayı günde 2 – 3 bardak kadar tüketilebilir ancak çayının tüketimi bilinçli ve dengeli olmalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.