Bu belirtilere dikkat 'Kolon kanseri nasıl teşhis edilir'

Bu belirtilere dikkat 'Kolon kanseri nasıl teşhis edilir'
Genetik faktörler, yaş, genetik yatkınlık gibi faktörler kolon kanserinin görülmesine etki eden faktörlerden biri olarak biliniyor. Kolon kanserinin belirtileri neler? Detaylar haberimizde...

Uzmanların ifade ettiğine göre; Kolon kanseri genellikle polipler adı verilen küçük, non-kanserli tümörlerden kaynaklanıyor. Zaman içinde kanserleşebilen bu polipler belirgin semptomlar göstermiyor. Bu nedenle erken aşamalarda teşhis edilmesi zor olabiliyor ancak bilinen semptomlar arasında, ilerleyen evrelerde belirtiler arasında bağırsak alışkanlıklarında değişiklik, kanlı dışkı, karın ağrısı, kilo kaybı ve genel halsizlik yer alıyor.

EN YAYGIN 5 KANSER TÜRÜNDEN BİRİ
Araştırmalara göre; Türkiye’de görülme sıklığı en yaygın 5 kanser türünden biridir. Bütün dünya genelinde en çok görülen 3 kanser türünden biri kolon kanseridir. Diğer yaygın kanser türleri; akciğer kanseri, meme kanseri, prostat kanseri ve mide kanseridir.

Hayvansal besinlerin aşırı tüketimi ve bitkisel besinlerin tüketiminin azlığı kolon kanserinin en önemli nedenlerinden biridir. Ailesinde kolon kanseri ya da kalın bağırsak polipleri öyküsü bulunan insanların kolon kanseri geliştirme ihtimali, bulunmayanlara oranla yüksektir.

KOLON KANSERİ BELİRTİLERİ

Tuvalet alışkanlıklarının değişmesi, uzun süreli kabızlık ya da ishal
Sık sık tuvalete gitmek ama yine de yetersiz dışkılamak
Rektum bölgesinde ağrı ve kramplar
Rektumda kanama
Dışkı renginin değişmesi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.