Bu atılmış ciddi bir adımdır

Bu atılmış ciddi bir adımdır
BBP Genel Başkanı Destici, Adalet Bakanlığının Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili 9 kamu çalışanı hakkındaki kararın kanun yararına bozulması talebine ilişkin "Önemli bir adım ve tavır olarak görüyorum" dedi.

Bu atılmış ciddi bir adımdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde partisinin il başkanlığınca düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin, şunları söyledi:

"Diyarbakır'daki polis bakım merkezinde yaşanan patlama hepimizin yüreğini ağzına getirdi. Ben bu patlamada yaralanan kardeşlerimize, polislerimize görevlilerimize Allah'tan acil şifalar niyaz ediyorum. Büyük geçmiş olsun diyorum. Biz ülkemizde, ne terör saldırısı ile ne başka bir sebeple hiçbir patlamanın olmasını istemiyoruz. Rabbim ülkemizi, milletimizi bu anlamda muhafaza etsin." 

Mustafa Destici, Adalet Bakanlığının,  BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Tanılır'ın da bulunduğu 9 kamu çalışanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair Yargıtay 6. Ceza Dairesince verilen kararın, kanun yararına bozulması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sekiz yıldır bu olayın aydınlatılması için bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Bugün Adalet Bakanımızın talimatıyla atılmış olan adımı da bu sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması konusunda önemli bir adım ve tavır olarak görüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu atılmış ciddi bir adımdır. Ben inanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudan bilgileri vardır. Kendisiyle ve Sayın Adalet Bakanımızla yaptığım görüşmelerde bu konuyu iletmiştim kendilerine. Dolayısıyla bu, sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması noktasında ümit verici bir adımdır. Kendilerine bu adımı attıkları için şahsım, camiam ve başta rahmetli Muhsin Başkanımız olmak üzere kazada şehit olan arkadaşlarımızın aileleri adına teşekkür ediyorum." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.